ΕΣΚΑ

Ποινή 12 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στη Νήαρ Ηστ!

Ποινή 12 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στη Νήαρ Ηστ!

Η ΕΣΚΑ γνωστοποίησε την τιμωρία της Νήαρ Ηστ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι φερόμενοι ως οπαδοί της στον αγώνα με τον ΟΚΑΜ, επιβάλλοντάς της μεταξύ άλλων ποινή 12 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στο επόμενο πρωτάθλημα.

Στον αγώνα της Νήαρ Ηστ με τον ΟΚΑΜ για την άνοδο από την Β' στην Α' ΕΣΚΑ γράφτηκε στις 21 Μαϊου μία "μαύρη σελίδα" στο ελληνικό μπάσκετ λόγω των επεισοδίων μεγάλης έκτασης που έλαβαν χώρα, με τη Νήαρ Ηστ να υποστηρίζει ότι δεν ήταν δικοί της οι οπαδοί που τα προκάλεσαν . Η ΕΣΚΑ έλαβε υπόψη της ό,τι έγινε και θεώρησε τελικά υπεύθυνη τη Νήαρ Ηστ, ανακοινώνοντας την βαριά τιμωρία της για όσα ντροπιαστικά εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο.

Η ΕΣΚΑ λοιπόν αρχικά ανακοίνωσε ότι ο αγώνας κατοχυρώνεται στον ΟΚΑΜ και πως η Νήαρ Ηστ αποβάλλεται από το οικείο πρωτάθλημα και της επιβάλλεται ποινή 2 βαθμών. Παράλληλα, αποφάσισε την τιμωρία της ομάδας με 12 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για την σεζόν 2018/19, ζητώντας επιπροσθέτως από την ομάδα της Καισαριανής να καλύψει το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών στο γήπεδο. Σε περίπτωση που δεν κάνει το δεύτερο, τότε θα τιμωρηθεί με μηδενισμό σε έναν αγώνα, ενώ αν μηδενιστεί σε δύο αγώνες θα υποβιβαστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ποινή σωματείου ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ για τα γεγονότα του αγώνα ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ- ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ

1. Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της Α’ ΟΜΑΔΟΣ ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ με το υπάρχον σκορ 61-51 (Άρθρο 46 παρ.2, παρ. 3β, παρ.7).

2. Αποκλεισμός από τους υπόλοιπους αγώνες του οικείου πρωταθλήματος και ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το οικείο πρωτάθλημα , (ΣΟΒΑΡΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΛΠ Άρθρο 82, παρ.1, παρ.2, παρ.3).

3. Για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 δώδεκα (12) αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, (ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, Άρθρο 82 παρ.5, παρ.7) , (ΣΟΒΑΡΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΛΠ- ΑΔΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Άρθρο 82 παρ.1, παρ.2, παρ.3 (ΥΠΟΤΡΟΠΗ).

4. Αποκατάσταση ζημιών σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας Ανδρών ( Άρθρο 11, παρ.ε -παραπτώματα-κυρώσεις ) &

5. Αποστολή φακέλου στον Αθλητικό Εισαγγελέα.

TAGS ΕΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ