ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Πιτίνο: "Είπα στον Καλάθη να σταματήσει να σκέφτεται πριν σουτάρει και απλώς να σουτάρει, όλα τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα"

Ο Ρικ Πιτινο
Ο Ρικ Πιτινο PRINTSCREEN

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε όλους τους παίκτες της Εθνικής μετά την νίκη επί της Τουρκίας, λέγοντας ότι έδειξαν χαρακτήρα, ενώ αποκάλυψε ότι είπε στον Νικ Καλάθη να σταματήσει να σκέφτεται και απλώς να σουτάρει. Τι ανέφερε ο Κώστας Σλούκας.

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν για ακόμα μία φορά απολαυστικός σε μία συνέντευξη τύπου, μιλώντας στα ΜΜΕ μετά την νίκη επί της Τουρκίας (81-63), χάρη στην οποία η Ελλάδα προκρίθηκε στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά.

Ο Αμερικανός τεχνικός αποθέωσε τον Κώστα Σλούκα - που ήταν μαζί του στην συνέντευξη Τύπου - λέγοντας πως "όταν έλεγα ότι είναι καλό παιδί, εννοούσα ότι είναι σπουδαίος παίκτης", αλλά και τους Νικ Καλάθη και Γιώργο Παπαγιάννη, ενώ τόνισε ότι το μόνο που είπε στον Καλάθη πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο ήταν απλώς να σταματήσει να σκέφτεται πριν σουτάρει και να σουτάρει.

Αναλυτικά ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε: "Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αγχωμένοι. Χάσαμε κάποια σουτ και αυτό μας ενόχλησε. Στα αποδυτήρια είπα μόνο ότι στο δεύτερο ημίχρονο "όταν πάρουμε προβάδισμα στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, μην χαλαρώσετε". Αν το πίστευα 100%; Μάλλον 50/50. Όλα τα παιδιά όμως έπαιξαν σπουδαία.

Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και ήθελα να φτιάξω μία ομάδα όπου δεν ήξεραν αν θα έχω την πιο ταλαντούχα ομάδα, αλλά ήθελα να έχω μία ομάδα με χημεία, με παίκτες που είτε παίζουν 8 είτε 20 λεπτά θα τα δίνουν όλα. Εγώ δεν είμαι Έλληνας, αλλά έτσι νιώθω. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα. Τους είπα ότι την λέξη "χαρακτήρα" πλέον θα την γράφουμε "Ελλάδα". Αν και τίποτα δεν πήγε καλά στην αρχή, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικοί.

Κάποιος μου είπε να αφήσω τον Νικ στον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο να βάλω μέσα περισσότερο τον Λαρεντζάκη και του απάντησα "περίμενε να δεις τι θα κάνει ο Νικ στο δεύτερο ημίχρονο". Δεν περίμενα να νικήσουμε με τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά περίμενα να νικήσουμε.

Στον Νικ (σ.σ Καλάθη) είπα "σταμάτα να σκέφτεσαι πριν σουτάρεις, απλώς σούταρε". Όποτε το σκέφτεται τον επηρεάζει. Είχαμε 15 ασίστ από τους κοντούς, αλλά ο Παπαγιάννης κυριάρχησε με 6/6 δίποντα και 12 ριμπάουντ. Παίξαμε πολύ συχνά άμυνα με αλλαγές και είμαι περήφανος για αυτόν.

Εγώ έχω πει στα παιδιά ότι ήταν τιμή μου να προπονήσω όλες τις ομάδες που έχω προπονήσεις. Αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ομάδα. Ήρθαμε για έναν λόγο εδώ και έχουμε πολλή αυτοπεποίθηση.

Ο τρόπος που επέστρεψε η Τσεχία στο ματς με τον Καναδά δεν είναι εύκολος σε κανένα επίπεδο. Αυτό λέει πολλά για την ομάδα και ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολη δουλειά. Θα προπονηθούμε σήμερα τα μεσάνυχτα (γέλια), θα πάμε να ξεκουραστούμε".

Σλούκας: "Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί"

Ο Κώστας Σλούκας από την πλευρά του δήλωσε: "Είμαστε ένα βήμα μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να παίξουμε καλά κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα.

Ο κόουτς είπε σωστά ότι ήμασταν αγχωμένοι αν και πιστεύαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Οσο προχωρούσε το παιχνίδι παίξαμε καλύτερη άμυνα, βρήκαμε καλά σουτ και νικήσαμε. Είμαι περήφανος για την ομάδα, αλλά έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι.

Ο κόουτς ζητάει από εμάς να έχουμε αυτοπεποίθηση. Το πιο σημαντικό όμως είναι τι κάνεις στο παρκέ. Ο κόουτς πιστεύει σε εμάς. Σαφώς και είχαμε πίεση, αλλά παίξαμε καλά και νικήσαμε μία καλή ομάδα όπως η Τουρκία. Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και με την Τσεχία.

Ο Γιώργος για εμένα είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη. Έχει δουλέψει στο σώμα του, δουλεύει και νιώθω ασφαλής μαζί του γιατί παίζει καλή άμυνα κόντρα σε κοντούς και ψηλούς και είναι σπουδαίος για την ομάδα.

Είμαστε καλοί φίλοι με Βέσελι. Ήξερα ότι η Τσεχία είναι καλή ομάδα, αλλά δεν περίμενα να είναι στον τελικό. Αυτό κάτι δείχνει, επειδή είναι καλή ομάδα και δεν έχουν πίεση, αφού νίκησαν το φαβορί. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να προετοιμαστούμε".

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ