ΗΠΑ

Πέτζα Στογιάκοβιτς: Ο 16χρονος γιος του σουτάρει όπως αυτός και έχει προτάσεις από περισσότερα από 10 κολέγια

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς
Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς YOUTUBE

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς, γιος του Πέτζα Στογιάκοβιτς, πρωταγωνιστεί σε επίπεδο highshool στις ΗΠΑ, σουτάρει όπως ο άλλοτε NBAερ - και παίκτης του ΠΑΟΚ - πατέρας του και έχει ήδη προτάσεις από περισσότερα από 10 κολέγια του NCAA. Τι ισχύει με το θέμα της εθνικής που μπορεί να επιλέξει.

Τον λένε Αντρέι Στογιάκοβιτς (16 χρονών, 2.01 μέτρα). Είναι ο γιος του Πέτζα Στογιάκοβιτς (3 φορές All Star και θρύλος του ΠΑΟΚ) και της Αλέκα Καμηλά. Και - όπως φαίνεται - έχει πάρει το χάρισμα του πατέρα του στο μπάσκετ.

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς πήρε μέρος σε τουρνουά της Adidas στις ΗΠΑ και ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισε χάρη στο καλό μέγεθός του και την επαφή του με το καλάθι. Είναι δεξιόχειρας και ο τρόπος που σουτάρει - φέρνοντας την μπάλα λίγο πιο αριστερά από ό,τι συνηθίζεται, θυμίζει τον πατέρα του. Σύμφωνα δε με όσα αναφέρουν στις ΗΠΑ, θεωρείται ένα από τα 100 μεγαλύτερα ταλέντα στην χώρα και έχει περισσότερες από 10 προτάσεις από κολέγια του NCAA.

Συγκεκριμένα, με βάση όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, στον γιο του Πέτζα έχουν καταθέσει προτάσεις μεταξύ άλλων τα εξής κολέγια: Κάνσας, Κονέκτικατ, Ιντιάνα, Τενεσί, Ουάσινγκτον Στέιτ, Μινεσότα, Στάνφορντ, Σάντα Μπάρμπαρα, Σεντ Μέρι, Λούιβιλ, Σαν Φρανσίσκο, Καλ Πόλι, USC.

Ο Στογιάκοβιτς φοιτά και αγωνίζεται στο Highschool του Jesuit στο Σακραμέντο, όπου μένει όλη η οικογένεια τα τελευταία χρόνια. Την φετινή (junior) σεζόν του έχει 25.3 πόντους και 9.3 ριμπάουντ μέσο όρο με 40% στα τρίποντα. Έχει ακόμα μία σεζόν στο Γυμνάσιο (2022/23), αφού η πρώτη του χρονιά στο κολέγιο - όποιο και αν είναι αυτό - θα έρθει την σεζόν 2023/24.

Για την ιστορία, ο Στογιάκοβιτς δεν έχει πάρει ακόμα κάποια απόφαση για την εθνική ομάδα που θα ενισχύσει. Δεδομένου ότι έχει Σέρβο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, έχει δικαίωμα να αγωνιστεί είτε με τα χρώματα της Σερβίας, είτε με της Ελλάδας, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει την δυνατότητα να φορέσει και την φανέλα των ΗΠΑ, αφού κατοικεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

TAGS ΗΠΑ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ