ΜΠΑΣΚΕΤ

Πετρούσεβ - Σιμόνοβιτς, οι επόμενοι μεγάλοι ψηλοί της Μέγκα

Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς, παίκτης της Μέγκα
Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς, παίκτης της Μέγκα @KKMEGABASKET TWITTER

Το εργοστάσιο παραγωγής ψηλών που ονομάζεται Μέγκα ετοιμάζει τους επόμενους μεγάλους ψηλούς. Φιλίπ Πετρούσεβ και Μάρκο Σιμόνοβιτς κάνουν πράγματα και θαύματα, με τους αριθμούς τους να είναι πραγματικά εντυπωσιακοί (VIDEO).

Δεν είναι η σημαντικότερη ομάδα του σερβικού μπάσκετ, μπορεί όμως να χαρακτηριστεί εργοστάσιο παραγωγής ψηλών. Η Μέγκα έχει ήδη προσφέρει τους Νίκολα Γιόκιτς - Γκόγκα Μπιτάτζε στο ΝΒΑ (Ντένβερ Νάγγετς και Ιντιάνα Πέισερς αντίστοιχα), έχει βοηθήσει παίκτες όπως ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο Ίβιτσα Ζούμπατς, ο Άλφα Καμπά και φαίνεται πως ήδη έχει στο δυναμικό της τους επόμενους δύο μεγάλους αστέρες που δείχνουν ήδη τι μπορούν να κάνουν τουλάχιστον στην Aba Liga.

Ο λόγος για τον Φιλίπ Πετρούσεφ (2μ.11, 20 ετών) που μετράει 21 πόντους από 62.5% στο δίποντο και 70.4% στις βολές, 7.4 ριμπάουντ, 1.4 μπλοκ και 22.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 30 λεπτά συμμετοχής σε πέντε αγώνες απέναντι στην Ιγκοκέα, τη Ζαντάρ, την Τσιμπόνα, τον Ερυθρό Αστέρα (22/11 σε 28:19) και τη Μόρμαρ Μπαρ, αλλά και για τον Μάρκο Σιμόνοβιτς (2μ.10, 21 ετών) που έχει 15.6 πόντους από 54.8% στο δίποντο, 38.9% στο τρίποντο, 79.3% στις βολές, 8.8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα μπλοκ και 20.6 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 30 λεπτά συμμετοχής στις ίδιες πέντε αναμετρήσεις.

Μετά από πέντε αγωνιστικές στην Aba Liga η Μέγκα έχει ρεκόρ 3-2 με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση που οδηγεί στα playoffs, έχοντας νίκες απέναντι στην Ιγκοκέα (εκτός έδρας), τη Ζαντάρ (εντός έδρας), την Τσιμπόνα (εκτός έδρας) και ήττες από τον Ερυθρό Αστέρα (εντός έδρας) και τη Μόρναρ Μπαρ (εκτός έδρας), ομάδες που αγωνίζονται στη EuroLeague και το EuroCup αντίστοιχα.

Photo credits: @KKMegaBasket Twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ