ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πετρούσεβ: Ο έρωτας του Ολυμπιακού με την πρώτη ματιά και η προφητική ατάκα του Γιώργου Μπαρτζώκα τον Γενάρη του 2021

Πετρούσεβ: Ο έρωτας του Ολυμπιακού με την πρώτη ματιά και η προφητική ατάκα του Γιώργου Μπαρτζώκα τον Γενάρη του 2021
Ο Πετρούσεβ κατά την άφιξή του. ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την συμφωνία του με τον Φιλίπ Πετρούσεβ και μπήκε αίσιο τέλος στον έρωτα με την πρώτη ματιά των ερυθρόλευκων με τον Σέρβο ψηλό, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 και ευοδώθηκε τον Νοέμβριο του 2023. Το SPORT24 θυμάται την αναμέτρηση, η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον της ομάδας του Πειραιά για τον παίκτη, που έμελλε να ντυθεί στα ερυθρόλευκα μερικά χρόνια αργότερα.

Ολυμπιακός και Φιλίπ Πετρούσεβ έδωσαν τα χέρια και επισημοποίησαν την συμφωνία τους για κοινή συμπόρευση, με τους ερυθρόλευκους να κάνουν δικό τους έναν παίκτη για τον οποίο άρχισαν να τρέφουν εκτίμηση τον Ιανουάριο του 2021.

Το SPORT24 γυρνάει τον χρόνο πίσω στις 5 Ιανουαρίου του 2021, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Μέγκα σε ένα φιλικό κεκλεισμένων των θυρών κατά την διάρκεια της πανδημίας και επικράτησε με 78-75.

Πετρούσεβ: Ο έρωτας του Ολυμπιακού με την πρώτη ματιά και η προφητική ατάκα του Γιώργου Μπαρτζώκα τον Γενάρη του 2021
Ο Πετρούσεβ στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μέγκα Μπάσκετ το 2021 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Κοιτώντας πίσω στον χρόνο και στις συνθέσεις των ομάδων, παρατηρεί εύκολα κανείς πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα και πόσο έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το σήμερα.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ακόμη εν ενεργεία αθλητής, παρά το γεγονός ότι δεν είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι, ο Σάσα Βεζένκοβ ανήκε στο ερυθρόλευκο ρόστερ και ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού, Φιλίπ Πετρούσεβ, δεν είχε ανοίξει ακόμα τα φτερά του για την EuroLeague, αγωνιζόμενος, τότε, στην Μέγκα.

Το σκορ του παιχνιδιού μικρή σημασία έχει, όμως με μια ματιά στην στατιστική απεικόνιση του αγώνα, γίνεται εύκολα αντιληπτός ο λόγος του ενδιαφέροντος της ομάδας του Πειραιά προς τον 21χρονο, τότε, Φιλίπ Πετρούεβ.

Πετρούσεβ: Ο έρωτας του Ολυμπιακού με την πρώτη ματιά και η προφητική ατάκα του Γιώργου Μπαρτζώκα τον Γενάρη του 2021
Ο Φιλίπ Πετρούσεβ στο ΣΕΦ στη διάρκεια του φιλικού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μέγκα Μπάσκετ τον Ιανουάριο του 2021 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο νεοαποκτηθείς παίκτης του Ολυμπιακού, είχε απέναντί του αθλητές με μεγάλη εμπειρία και λαμπρή καριέρα στα ευρωπαϊκά παρκέ, όπως ο Γιώργος Πρίντεζης, ωστόσο τα είχε πάει περίφημα κόντρα στην φροντ λάιν των ερυθρολεύκων.

Ο Πετρούσεβ είχε κάνει τρομερά πράγματα φορώντας την φανέλα της Μέγκα, καθώς είχε σημειώσει νταμπλ-νταμπλ με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, με 4/6 δίποντα και 1/2 τρίποντα.

Μπαρτζώκας: "Έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ταλαντούχους παίκτες όπως ο Πετρούσεβ"

Η εμφάνισή του είχε προκαλέσει τον θαυμασμό του προπονητή των Πειραιωτών, Γιώργου Μπαρτζώκα, όπου στις δηλώσεις του για εκείνο το παιχνίδι ανέφερε μεταξύ άλλων: "αυτά τα παιχνίδια είναι επίσης σημαντικά για εμάς επειδή έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να δούμε από κοντά πολλούς ταλαντούχους παίκτες όπως ο Σιμόνοβιτς και ο Πετρούσεβ".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λίγα χρόνια αργότερα, ο παίκτης που ο Έλληνας τεχνικός είχε αποκαλέσει ταλαντούχο, βρίσκεται στην ομάδα του και από εδώ και στο εξής θα προπονείται υπό τις οδηγίες του.

Στο πέρασμα αυτών των ετών, ο Πετρούσεβ σαφώς και δεν είναι ο ίδιος παίκτης. Στο μεσοδιάστημα έχει ακολουθήσει η διετής παρουσία στην EuroLeague με την Αναντολού Εφές και τον Ερυθρό Αστέρα, με τον 23χρονο, πλέον, σέντερ να έχει κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για το NBA, παρόλο που δεν μακροημέρευσε στην λίγκα.

Έχοντας στις αποσυκευές του αρκετές εμπειρίες από τον καιρό που πέρασε στις ΗΠΑ, ο Φιλίπ Πετρούσεβ είναι και πάλι στην Γηραιά Ήπειρο, αυτή τη φορά για να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, με τον οποίο φιλοδοξεί να εξελίξει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του και να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ