FIBA WORLD CUP

Πέτροβιτς: “Ολοι κάνουν το λάθος να λένε τη Βραζιλία γερασμένη”

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Αφοσιωμένος στο ματς με τη Νέα Ζηλανδία και όχι στην Ελλάδα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας, Αλεξάνταρ Πέτροβιτς. "Ενα καλάθι μπορεί να κάνει τη διαφορά" είπε ο Μαρσελίνιο Χουέρτας.

Ρεαλιστής ο Αλεξάνταρ Πέτροβιτς, είναι έτοιμος να οδηγήσει την Βραζιλία στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση μετά από δύο χρόνια δουλειάς στη συγκεκριμένη ομάδα. Ο έμπειρος τεχνικός απέφυγε να μιλήσει για την Ελλάδα, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία (1/9, 11:00) για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αντέδρασε στα σχόλια περί “γερασμένης ομάδας” λέγοντας πως στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί νεαροί αθλητές που παίρνουν σημαντικά λεπτά συμμετοχής.

ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

Αλεξάνταρ Πέτροβιτς: ” Ξέρουμε ότι είναι μια σύντομη διοργάνωση. Εχουμε τρεις αγώνες, αύριο πρέπει από το ξεκίνημα να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε. Είμαστε έτοιμοι, ελπίζω και πιστεύω ότι κάποια προβλήματα με το στομάχι των παικτών θα τα ξεπεράσουμε. Όλοι προπονήθηκαν για το αυριανό ματς με τη Νέα Ζηλανδία. Μας ενδιαφέρει μόνο η Νέα Ζηλανδία, είναι μια ομάδα που παίζει πολύ διαφορετικά από κάθε άλλη. Παίζει σε σύντομες επιθέσεις, τους αρέσει να χτυπούν στα 6-7 δευτερόλεπτα. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να αμυνθούμε στις προσπάθειές τους. Η προτεραιότητά μας είναι να τους περιορίσουμε τα ποσοστά, αυτό το στοιχείο είναι το σημαντικότερο για εμάς μαζί με τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Δεν θέλω να μιλήσω για την Ελλάδα, είμαι 100% αφοσιωμένος στο αυριανό ματς. Έχω παίξει σε κάθε διοργάνωση και ξέρω πόσο σημαντικό λάθος θα είναι αν σκεφτώ κάποιο επόμενο ματς. Πολλοί κάνουν το λάθος όταν κοιτάζουν την Βραζιλία, όλοι λένε ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ γερασμένη. Οι βετεράνοι είναι σε τρομερή κατάσταση, είναι καλοί, έχουν θέληση να παίξουν για την εθνική ομάδα της χώρας του. Έχουμε επτά νεαρούς, που έπαιξαν στην προετοιμασία τα περισσότερα λεπτά απ’ όλους. Δεν κάθονται στον πάρκο, μπαίνουν και παίρνουν σημαντικά λεπτά. Εχουμε τον τέλειο συνδυασμό βετεράνων – νεαρών. Εχουμε σπουδαία χημεία“.

Μαρσελίνιο Χουέρτας: ” Κάθε πρεμιέρα, σε κάθε διοργάνωση, είναι δύσκολη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο δευτερόλεπτο, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει διαφορετικό μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση. Παίρνουν γρήγορες επιθέσεις, πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Πρέπει να είμαστε ενεργοί στο πίσω μέρος του γηπέδου. Θα παίξουμε με ενέργεια και αν το κάνουμε αυτό, θα τα πάμε μια χαρά. Δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρο και ανοιχτά σκορ. Παίζοντας με την Βραζιλία, έχω πάρει σημαντικά μαθήματα, όπως το γεγονός ότι ένα καλάθι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πρέπει να είμαστε πάντα πνευματικά έτοιμοι, ακόμη και για τις άσχημες μέρες μας. Είναι σκληρή διοργάνωση, ένα κακό ματς μπορεί να σε βγάλει εκτός τουρνουά. Είναι κάτι που όλοι σκεφτόμαστε πριν πατήσουμε παρκέ“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ