NBA

Πέθανε ο θρύλος των Σέλτικς, Κέι Σι Τζόουνς

Ο θρύλος των Σέλτικς, Κέι Σι Τζόουνς
Ο θρύλος των Σέλτικς, Κέι Σι Τζόουνς AP PHOTO/ROBERT HOUSTON, FILE

Θρήνος για τους Σέλτικς, αφού ο Κέι Σι Τζόουνς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών. Δεύτερος παίκτης της τρομερής ομάδας της δεκαετίας του 60' που πέθανε φέτος μετά τον Τόμι Χέινσον.

Ο Κέι Σι Τζόουνς, ο αμυντικός σπεσιαλίστας της θρυλικής ομάδας των Σέλτικς της δεκαετίας του 60' πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Την είδηση έκαναν γνωστή οι Σέλτικς με ανακοίνωσή τους.

Ο Τζόουνς ήταν επιφανές μέλος της ομάδας των "Κελτών" που κυριάρχησε την δεκαετία του 60', όντας συνήθως επιφορτισμένος με αμυντικά καθήκοντα και ήταν γεννημένος νικητής. Αγωνίστηκε με την φανέλα της Βοστώνης από το 1958 έως το 1967, κατακτώντας σε αυτό το διάστημα 8 πρωταθλήματα. Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού στην συνέχεια κατέκτησε ακόμα δύο πρωταθλήματα ως ασίσταντ κόουτς (με τους Λέικερς το 1972 και τους Σέλτικς το 191) και άλλα δύο ως προπονητής των Σέλτικς, όταν με ηγέτη τον Λάρι Μπερντ τους οδήγησε στον τίτλο το 1984 και το 1986. Ο Τζόουνς ήταν νικητής σε όλα τα επίπεδα, αφού είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και με στο NCAA ως παίκτης του Σαν Φρανσίσκο (1955 και 1956)!

Ο Hall of Famer γκαρντ, του οποίου η φανέλα με το Νο25 έχει αποσυρθεί από τους Σέλτικς, είχε στην διάρκεια της καριέρας του 7.4 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ μέσο όρο σε 26 λεπτά συμμετοχής, όντας το δεύτερο μέλος της θρυλικής ομάδας των "Κελτών" της δεκαετίας του 60' που πέθανε φέτος μετά τον Τόμι Χέινσον.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ