ΑΡΗΣ

Πέθανε ο Θεόφιλος Μητρούδης

Ο Θεόφιλος Μητρούδης στα χρόνια του Άρη
Ο Θεόφιλος Μητρούδης στα χρόνια του Άρη INTIME

Πένθος στην οικογένεια του Άρη, καθώς ο επί σειρά ετών παράγοντας και πρόεδρος των κιτρινόμαυρων, Θεόφιλος Μητρούδης, πέθανε σε ηλικία 69 ετών.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών άφησε την Παρασκευή (11/2) σε νοσοκομείο της Λάρισας ο Θεόφιλος Μητρούδης, επί σειρά ετών πρόεδρος και σημαντικός παράγοντας του Άρη, κατά την περίοδο της "κιτρινόμαυρης" αυτοκρατορίας στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Μητρούδης γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1953 στη Θεσσαλονίκη, στην οποία και μεγάλωσε. Από το 1984 έως το 1994 συμμετείχε ενεργά στα κοινά του Άρη, όντας στον προεδρικό θώκο του τμήματος μπάσκετ από το 1992.

Επί των ημερών του ο Άρης κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας του, το Κύπελλο Κυπελλούχων στο Τορίνο, χάρη στη νίκη επί της τουρκικής Εφές. Ήταν ο παράγοντας που έφερε στην Ελλάδα τον Ρόι Τάρπλεϊ, αλλά κι εκείνος που ήρθε σε ρήξη με τον Νίκο Γκάλη, προτού αυτός φύγει για τον Παναθηναϊκό και αρχίσουν ν' αλλάζουν οι συσχετισμοί. Ένα χρόνο αργότερα αποχώρησε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Για όσα έζησε ως παράγοντας του Άρη ο Θεόφιλος Μητρούδης έγραψε βιβλίο με τον τίτλο: "Η αυτοκρατορία: Η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού".

Μετά από μία επέμβαση στη μέση ο Μητρούδης αντιμετώπισε και ένα πρόβλημα στην καρδιά, που αποδείχθηκε αξεπέραστο.

Η ΚΑΕ Άρης με ανακοίνωσή της εξέφρασε "τη θλίψη της για τον θάνατο του Θεόφιλου Μητρούδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

Ο Θεόφιλος Μητρούδης ήταν πρόεδρος του ΤΑΚ Άρης το 1993 και υπό την προεδρία του η ομάδα μας κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων στο Τορίνο. Πριν αναλάβει τον προεδρικό θώκο, ο εκλιπών είχε παραγοντική προσφορά στη δεκαετία του ’80, κατά τη δημιουργία της Αυτοκρατορίας του Άρη.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Η Λίγκα, στην πρωτόλεια σύσταση της οποίας είχε εμπλακεί ο εκλιπών, ανέφερε από την πλευρά της, "Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Θεόφιλου Μητρούδη.

Ο εκλιπών υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση το μπάσκετ και τον Άρη, στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος. Επί προεδρίας του ο Άρης κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του, το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης της σεζόν 1992-93.

Ο Θεόφιλος Μητρούδης ήταν από τους παράγοντες που συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη του αθλήματος στην χώρα μας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του Θεόφιλου Μητρούδη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ