ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πέθανε ο Σάσα Χούπμαν

Πέθανε ο Σάσα Χούπμαν
EUROKINISSI

Θρήνος στο γερμανικό μπάσκετ, αφού πέθανε ο Σάσα Χούπμαν. Είχε αγωνιστεί και στον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή.

Ο Σάσα Χούπμαν, ο αγαθός γίγαντας των 2.16 μέτρων δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή. Ο Γερμανός σέντερ πέθανε στις ΗΠΑ όπου κατοικούσε τα τελευταία χρόνια, μερικές ημέρες πριν κλείσει τα 50 του χρόνια.

Ο Χούπμαν υπήρξε ένας καλός ρολίστας της δεκαετίας του 90'. Ακολούθησε τη... μόδα της εποχής που υπήρχε στην Γερμανία και φοίτησε για 4 χρόνια σε αμερικανικό κολέγιο, το Έβανσβιλ από το 1989 έως το 1993. Μετά την αποφοίτησή του επέστρεψε στην χώρα του και αγωνίστηκε κατά σειρά στην Τρίερ (1993/94), τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (1994-1996) και την Άλμπα Βερολίνου (1996/97).

Πέθανε ο Σάσα Χούπμαν

Παναθηναϊκό, στον οποίο έμεινε από το 1997 έως το 1999 και κατόπιν αγωνίστηκε στον Ηρακλή από το 1999 έως το 2002, πριν επιστρέψει στην Γερμανία. Στην τετραετή θητεία του στην Ελλάδα, με Παναθηναϊκό και Ηρακλή, ο Σάσα Χούπμαν είχε 2.5 πόντους και 3.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Υπήρξε διεθνής με την χώρα του από το 1993 έως το 2001, έχοντας 67 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και το EuroBasket του 1997.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Χούπμαν υπέφερε από μία σπάνια νευρολογική ασθένεια (αταξία), για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία, με αποτέλεσμα να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι η ασθένειά του δεν οφειλόταν στο ύψος του. Ο Χούπμαν άφησε πίσω του έναν γιο, τον Νόα Χούπμαν, ο οποίος έχει ύψος και αυτός 2.16 μέτρα και παίζει μπάσκετ στις ΗΠΑ.

Πέθανε ο Σάσα Χούπμαν


Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό! Καλό ταξίδι, ψηλέ...".

Ανακοίνωση εξέδωσε κι η ΚΑΕ Ολυμπιακός: "Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του παλαίμαχου Γερμανού μπασκετμπολίστα, Σάσα Χούπμαν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Το καλύτερο παιχνίδι του με την Άλμπα Βερολίνου στην Ευρωλίγκα, το είχε κάνει στην πρεμιέρα της σεζόν 1996/97 κόντρα στον Ολυμπιακό. Πάρτε μια γεύση από τα κατορθώματά του...

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ