ΗΠΑ

Πέθανε ο Μπομπ Νάιτ

Πέθανε ο Μπομπ Νάιτ
AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Πένθος στο αμερικανικό μπάσκετ, καθώς ο θρυλικός προπονητής Μπομπ Νάιτ απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε την Τετάρτη (1/11) ο Μπόμπ Νάιτ, ο θρυλικός προπονητής του Πανεπιστημίου Ιντιάνα και ένας από τους πιο εκκεντρικούς/εκρηκτικούς χαρακτήρες στην ιστορία του κολεγιακού αμερικανικού μπάσκετ.

Ο Νάιτ, ο οποίος είχε ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από διάφορα προβλήματα υγείας, εργάστηκε στους Hoosiers από το 1971 έως το 2000, υπήρξε αθλητής της καλαθοσφαίρισης στα δικά του κολεγιακά χρόνια και ως προπονητής κατέκτησε τίτλους σε εθνικό επίπεδο, βραβεία, αλλά και πολλά πρωτοσέλιδα εξαιτίας των ακραίων ξεσπασμάτων του.

Με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε τους Παναμερικανικούς Αγώνες του 1979 και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες. Ήταν ο άνθρωπος που έβαλε την motion offense στο άθλημα, ενώ από το 2008 έως το 2015 εργάστηκε ως αναλυτής αγώνων του NCAA στο ESPN.

Την είδηση του θανάτου την ανακοίνωσε η οικογένεια του Μπομπ Νάιτ, ο οποίος είχε επιστρέψει στην καθημερινότητα του πανεπιστημίου της Ιντιάνα τα τελευταία χρόνια. Το καλοκαίρι του 2019 αγόρασε σπίτι κοντά στο γήπεδο μπάσκετ και το 2020 εμφανίστηκε σε αναμέτρηση των Hoosiers με το Περντιού για να γνωρίσει την αποθέωση.

TAGS ΗΠΑ NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ