NBA

Πέθανε ο Μάικ Σούλερ, ο καλύτερος προπονητής του ΝΒΑ για το 1987

Οι Μπλέιζερς τη σεζόν 1988-89
Οι Μπλέιζερς τη σεζόν 1988-89 AP PHOTO/MARK ELIAS

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο άλλοτε προπονητής των Μπλέιζερς και των Κλίπερς, Μάικ Σούλερ, που είχε τιμηθεί με το βραβείο του κορυφαίου κόουτς για τη σεζόν 1986-87.

Ο Μάικ Σούλερ δεν είναι πλέον στη ζωή. Ο κορυφαίος κόουτς του ΝΒΑ για τη σεζόν 1986-87 απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

Ο αποθανών ήταν ο μόλις δεύτερος προπονητής που στη ρούκι χρονιά του κέρδιζε το βραβείο του καλύτερου για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Συνολικά εργάστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα για 5 σεζόν και μέτρησε 346 παιχνίδια.

Τις πρώτες δύο χρονιές του στη λίγκα οδήγησε τους Μπλέιζερς στα playoffs, αλλά αμφότερες αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο με 1-3 από Ρόκετς και Τζαζ αντίστοιχα παρά το πλεονέκτημα έδρας. Ξεκίνησε την επόμενη χρονιά, αλλά έφυγε τον Φλεβάρη παραδίδοντας στον Ρικ Έιντελμαν.

"Είχα τη χαρά να με προπονήσει και να προπονήσω μαζί του αργότερα. Ήταν φοβερός προπονητής και έβγαζε ένταση στο προπονητικό στιλ του ζητώντας το καλύτερο από τους παίκτες του. Ως συνάδελφος, ήμουν εξαιρετικά ευγνώμων που τον είχα στο προπονητικό επιτελείο μου, καθώς μοιράστηκε την εμπειρία, τη γνώση και την καλοσύνη του", ανέφερε ο Τέρι Πόρτερ, θρυλικός παίκτης των Μπλέιζερς.

Το 1990 πήγε στους Κλίπερς, αλλά το ρεκόρ διετίας ήταν 52-75 κι έχασε αναπόφευκτα τη δουλειά του.

TAGS NBA ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ