ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Γεράσιμος Μποζίκης

Ο Γεράσιμος Μποζίκης
Ο Γεράσιμος Μποζίκης INTIME SPORTS

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 79 ετών ο Γεράσιμος Μποζίκης, ο οποίος από το 1997 μέχρι και το 2009 είχε το πόστο του προέδρου στην ομοσπονδία μπάσκετ της Βραζιλίας.

Ένας από τους ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο μπάσκετ της Βραζιλίας και της Νοτίου Αμερικής γενικότερα, ο Γεράσιμος Μποζίκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Ως αθλητής, αγωνίστηκε στην Κιζούκα του Ρίο ντε Τζανέιρο και εν συνεχεία έπαιξε στην Μποταφόγκο στην οποία διετέλεσε και Γενικός Διευθυντής, ενώ από το 1985 ως το 1996 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Ένωσης Μπάσκετ του Ρίο ντε Τζανέιρο πριν αναλάβει πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας.

Είχε το προσωνύμιο "Grego" και για σειρά ετών ήταν μέλος του κεντρικού γραφείου της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, να αναφέρεται στην απώλεια του Γεράσιμου Μποζίκη, λέγοντας τα εξής:

"Πολύ δυσάρεστα νέα από τη Βραζιλία με την είδηση του θανάτου του Γεράσιμου Grego Μποζίκη. Μια απίθανη ιστορία ενός νεαρού μετανάστατη που έφυγε από την Αθήνα κι έφτασε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κερδίζοντας τις καρδιές των Βραζιλιάνων και τον Λατινοαμερικανών με την αγάπη του για το μπάσκετ και την σκληρή δουλειά του. Θα μας λείψει. Ένας μπασκετικός τζέντλεμαν".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ