ΗΠΑ

Πέθανε ο Άντονι Τζόνσον

Ο Άντονι Τζόνσον
Ο Άντονι Τζόνσον Ⓒ 2010 COLIN E BRALEY/ ASSOCIATED PRESS

Θρήνος στο αμερικανικό μπάσκετ, αφού πέθανε σε ηλικία 37 ετών ο Άντονι Τζόνσον, ο οποίος είχε γράψει ιστορία το 2010 με μία θρυλική 42αρα κόντρα στον Ντέιμιαν Λίαλρντ σε αγώνα του NCAA, σε ένα ματς που μνημονεύεται ακόμα.

Ο Άντονι Τζόνσον (1986, 1.89 μέτρα) έφυγε από την ζωή, βυθίζοντας στο πένθος το αμερικανικό μπάσκετ. Ο Τζόνσον είχε υποστεί εγκεφαλικό στα γενέθλια της κόρης του πριν από ένα μήνα, αφήνοντας την τελευταία του πρωί τα χαράματα της Παρασκευής (2/11) ώρα Ελλάδος. Ήταν ο πατέρας τριών παιδιών, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.

Ο Τζόνσον δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στις ΗΠΑ θα τον θυμούνται πάντα ως τον παίκτη που ένα βράδυ επισκίασε τον Ντέιμιαν Λίλαρντ στον τελικό του Big Sky Tournament του NCAA. Ήταν η σεζόν 2009/10, όταν ο Τζόνσον - ως παίκτης του Μοντάνα - σημείωσε 42 πόντους κόντρα στο Γουέμπερ Στέιτ του νυν σταρ των Μπακς, οδηγώντας την ομάδα του σε μία απίθανη ανατροπή από το -20 (20-40) και τελικά στην νίκη με 66-65.

Ο Τζόνσον είχε σημειώσει τους 34 από τους 42 πόντους του στο δεύτερο μέρος, 21 εκ των οποίων συνεχόμενους (!) σε μία θρυλική εμφάνιση, οδηγώντας την ομάδα του στο τελικό τουρνουά του NCAA, σε μία εμφάνιση που μνημονεύεται ακόμα. Αυτό δεν οδήγησε τελικά σε επαγγελματική καριέρα - αν και είχε ένα πέρασμα από το πρωτάθλημα της Κύπρου - με τον εκρηκτικό γκαρντ να σταματάει το μπάσκετ.

TAGS ΗΠΑ NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ