MUNDOBASKET 2023

Πέσιτς: "Το μότο της Σερβίας είναι ένας για όλους και όλοι για έναν"

Πέσιτς: "Το μότο της Σερβίας είναι ένας για όλους και όλοι για έναν"
FIBA.BASKETBALL

Χαμηλούς τόνους προσπάθησε να κρατήσει ο Σβέτισλαβ Πέσιτς μετά από την νίκη επί της Λιθουανίας, λέγοντας πως χαίρεται για το γεγονός ότι η Σερβία θα έχει πλέον και μία ημέρα ξεκούρασης εν όψει της συνέχειας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Αποθεωτική ήταν η υποδοχή του Σβέτισλαβ Πέσιτς και του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά από την αναμέτρηση με τη Λιθουανία. Όμως ο προπονητής της Σερβίας δεν ήθελε τέτοιες αντιδράσεις, ήθελε ηρεμία, καθώς η τετράδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μάλλον δεν είναι αρκετή για εκείνον και για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς:

"Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, σπουδαία νίκη, σημαντική νίκη, σπουδαία εμφάνιση απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Σεβασμός για τη Λιθουανία, γιατί έκανε καταπληκτικό τουρνουά. Δεν είχα χρόνο για να δω όλους τους αγώνες, για να αναλύσω τα πάντα. Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε απέναντί της. Ήταν δύσκολο να προετοιμαστούμε, να βρούμε ενέργεια, να συγκεντρωθούμε στην άμυνα. Το κάναμε απόψε. Αν παίζεις στη EuroLeague ή στις διεθνείς διοργανώσεις, έχεις 3-4 μέρες για να βρεις ενέργεια και δυναμισμό, συγκέντρωση. Αν όμως παίζεις ανά δύο ημέρες, είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις.

Είχαμε κίνητρο, το μότο μας είναι "ένας για όλους και όλοι για έναν". Σε τέτοιες καταστάσεις δεν παίζεις όπως θέλεις, πρέπει να είσαι όμως ομάδα. Αν αναλύσεις τον αντίπαλό σου, βλέπεις πώς παίζει πρώτα απ' όλα στην άμυνα. Στην άμυνα μπορείς να δεις τα πάντα. Ο Βαλαντσιούνας ήταν ο στόχος μας. Αν σταματήσεις τα τρίποντα σε μία τέτοια ομάδα... Στην πρώτη περίοδο είχαν 5/7 και στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα έβαλαν δύο σουτ. Είναι σημαντικό να ξέρεις πώς να ελέγξεις το ριμπάουντ. Η Λιθουανία ήταν μέχρι τώρα η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά στο ριμπάουντ. Κάποιες φορές η στατιστική μας δίνει τη σωστή πληροφορία.

Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτή την νίκη, όμως από αύριο πρέπει να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αντίπαλό μας. Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε μία ημέρα ξεκούρασης, αυτό θα είναι σημαντικό για εμάς και πνευματικά. Είναι εύκολο να διδάξεις κάποιους δημοσιογράφους για το μπάσκετ. Ο ρυθμός ήταν πολύ σημαντικός. Δεν μπορείς να παίζεις 40 λεπτά σε ένα στιλ, δεν είναι καλό αυτό. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι άαλλο μπάσκετ. Το τρίποντο είναι καλύτερο από το δίποντο, όμως το σημαντικό είναι να ξέρεις να αλλάζεις τον ρυθμό. Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε, κάποιες φορές τα καταφέρνει ο αντίπαλος. Αποψε τον ρυθμό τον αλλάξαμε με τον Αβράμοβιτς, θέλουμε ο παγκίτης να ανταποκρίνεται άμεσα".

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ