ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ

Πέσιτς: "Δεν φταίει η FIBA, αλλά ο Μπερτομέου που ήθελε να δημιουργήσει κλειστό πρωτάθλημα"

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς FIBA

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς κατηγόρησε τον Τζόρντι Μπερτομέου για την κατάσταση που επικρατεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα της Σερβίας.

Ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, φιλοξενήθηκε στο τηλεοπτικό σόου “Oko” της δημόσιας τηλεόρασης της πατρίδας του και κατονόμασε ως υπαίτιο για την κατάσταση που επικρατεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τον Τζόρντι Μπερτομέου.

“Ήταν πραγματικά ένα φανταστικό παιχνίδι. Στον τελικό του Μουντιάλ μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας παρακολουθήσαμε όλα όσα μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο. Έτσι ήταν και σε αυτό το παιχνίδι Σερβίας – Ελλάδας. Είδαμε τον Γιόκιτς και τον Γιάννη, δύο εντελώς διαφορετικούς παίκτες. Ο ένας χρησιμοποιεί το κεφάλι του, ο άλλος χρησιμοποιεί το σώμα και την αθλητικότητά του. Μας δείχνει ότι το μπάσκετ είναι ένα καταπληκτικό άθλημα, που όλοι μπορούν να παίξουν…”, είπε σε πρώτη φάση σχετικά με το παιχνίδι ανάμεσα στη Σερβία και την Ελλάδα που διεξήχθη τον Αύγουστο του 2022, στο πλαίσιο των προκριματικών παραθύρων για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Σχετικά με το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων (24/02) ανέφερε: “Γνωρίζουμε ότι σίγουρα δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε παίκτες από την Ευρωλίγκα. Βλέπετε πως τόσο η Παρτιζάν όσο και ο Ερυθρός Αστέρας μπορούν να προκριθούν στα πλέι οφς, οπότε πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες μαζί τους. Η ΤΣΣΚΑ προσπαθεί να αλλάξει τις ημερομηνίες στη VTB League, ώστε ο Νταβίντοβατς και ο Μιλουτίνοφ να έρθουν και να παίξουν”, ενώ για το έτερο ματς με τη Μεγάλη Βρετανία είπε: “Θα μπορούσαν να παίξουν όλοι οι παίκτες της Ευρωλίγκας, αλλά πώς; Να τελειώσουν το παιχνίδι τους στην Ευρωλίγκα, και να τους πούμε, ελάτε, κάντε μία προπόνηση για μια μέρα και παίξτε;”.

Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος του είπε ότι ευθύνεται ο προγραμματισμός της FIBA με τα παράθυρα, ο κόουτς Πέσιτς απάντησε κατηγορηματικά: "“Δεν είναι η FIBA. Είναι η προηγούμενη διοίκηση της EuroLeague (σσ. ο Τζόρντι Μπερτομέου) που ήθελε να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό, κλειστό πρωτάθλημα, όπως στις ΗΠΑ, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στην Ευρώπη.

Τώρα φαίνεται ότι το Δικαστήριο θα αποφασίσει το ίδιο, όπως προτάθηκε στο ποδόσφαιρο, όπου δεν μπορεί να υπάρξει Super League. Αυτό σημαίνει ότι στο μπάσκετ δεν μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα που ήθελε να δημιουργήσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της EuroLeague. Αυτοί είναι το νούμερο ένα και οι άλλοι, τα εθνικά πρωταθλήματα και οι εθνικές ομάδες δηλαδή, προσπαθούν να διαχειριστούν ό,τι έχει μείνει εκεί έξω”.

"Ο Μποντιρόγκα ήξερε από πριν ποιο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να ξέρετε ότι αυτοί οι 13 σύλλογοι αποφασίζουν για τα πάντα. Είδατε την υπόθεση Καμπάτσο. Η ανεξάρτητη επιτροπή πήρε αυτή την απόφαση. Και ο νέος διευθύνων σύμβουλος, ο Γκλίκμαν, είναι ο μόνος που θα μπορούσε να τους «συγχωρήσει» (σσ. τον Ερυθρό Αστέρα). Θα το κάνει αυτό; Αν κοιτάμε μόνο τον αθλητισμό, πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει", κατέληξε σχετικά με τη νέα διοίκηση της EuroLeague.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE FIBA ΤΖΟΡΝΤΙ ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ