ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Περιστέρι-Ολύμπια: 90-69

Ένα ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αρκετό προκειμένου το Περιστέρι να νικήσει την Ολύμπια (90-69)

Τη διαφορά ουσιστιακά έκανε ο Νίκος Παπανικολόπουλος με τους 12 "κολλητούς" πόντους που πέτυχε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οδηγώντας το μικρό προβάδισμα σε μια διψήφια διαφορά ασφαλείας (17 πόντοι). Η συνέχεια αποδείχτηκε... εύκολη για τους "κυανοκίτρινους" που παρότι έπαιξαν σε άδειες εξέδρες -λόγω τιμωρίας- έφτασαν στην 9η φετινή νίκη τους.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχτηκε ο Μάικλ Μπράμος (18π), ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιώργος Τσιάκος (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Από τους Λαρισαίους ξεχώρισε ο Κρις Μάσι με 20 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ολύμπια αν και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους "κυανοκίτρινους", δεν κατάφερε να τους... προβληματίσει. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου "χτυπώντας" μες στο καλάθι με τον Γιώργο Τσιάκο πήρε το προβάδισμα με 8-4 και δεν το έχασε στη συνέχεια του ημιχρόνου. Ο 28χρονος φόργουορντ μαζί με τον Μπράμο εξελίχθηκαν στη μεγαλύτερη επιθετική απειλή για το καλάθι των Λαρισαίων, που κατάφεραν να μείνουν μες στο ματς (27-21 στο 10') με τα επιθετικά ριμπάουντ του Μάσι.

Η διαφορά άρχισε να αυξάνεται για τους γηπεδούχους, παρά τις προσπάθειες του Στέφεν Τζάκσον (6 προσωπικούς πόντους για το 33-27). Ο άνθρωπος που "ξεκόλλησε" το Περιστέρι δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Παπανικολόπουλο, ο οποίος πέτυχε 12 "μαζεμένους" πόντους για το 51-34, που ήταν κι η μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο μέρος.

Ο έμπειρος γκαρντ πέτυχε δύο τρίποντα, ένα δίποντο και 4/4 βολές εκμεταλλευόμενος την τεχνική ποινή που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι και την οποία "τιμώρησε" ο Μαργαρίτης για το 6-0 και το +17 υπέρ του Περιστερίου.

Το Περιστέρι ήταν αποφασισμένο να μη χαραμίσει τη διαφορά και το έκανε πράξη στην τρίτη περίοδο απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας που... απογοητεύτηκε από την εξέλιξη του παιχνιδιού και το... έριξε στα τρίποντα. Ο Μάσι ήταν η μοναδική απειλή για τους Θεσσαλούς, την ώρα που οι "κυανοκίτρινοι" βρήκαν λύσεις αρχικά με τον Μπράμος και στη συνέχεια με τους Άρνολντ-Φεϊζόν, με τον τελευταίο να κάνει το 70-53 στο 30'. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά είχε φτάσει και στους 21 πόντους (61-40).

Η Ολύμπια έκανε την ύστατη προσπάθεια στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου όταν μείωσε με ένα σερί 7-0 σε 70-58. Αυτό το -12, ωστόσο, ήταν η τελευταία αναλαμπή. Ένα τρίποντο του Μάντζαρη και δύο καλάθια από τους Τσιάκο και Άρνολντ, έστειλαν τη διαφορα στους 23 πόντους (81-58) γράφοντας ουσιαστικά το "φινάλε" της αναμέτρησης, που διαμορφώθηκε με το τυπικό 90-69.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 27-21, 51-34, 70-53, 90-69

Περιστέρι (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 6, Αγαδάκος 2, Παπανικολόπουλος 12 (2), Μάντζαρης Β. 3 (1), Μπράμος 18 (3), Φεϊζόν 15 (3), Νέλσον 5 (1), Μαργαρίτης 2, Δεληγιάννης, Ουίλκινσον 3, Τσιάκος 12, Άρνολντ 12.

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Καλαφατάκης): Τζακόπουλος 1, Αβράμοφ 3 (1), Γκριν 5 (1), Παπαχρήστος 8, Τζάκσον 12, Μπόγδανος 5 (1), Σπανός 3 (1), Παπαϊωακείμ 2, Αγγελακόπουλος 6 (2), Μάσι 20, Μπάτλερ 4 (1).

Πατήστε εδώ για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.

Σκουρτόπουλος: "Αισιόδοξοι για τη συνέχεια"

Μετά το τέλος της βδομάδας ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε: "Δουλέψαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα. Είχα πει πολλές φορές στα παιδιά για τον πρώτο γύρο και τον τρόπο που χάσαμε στη Λάρισα.

Είχα πει ότι είναι επικίνδυνη ομάδα, με έφεση στα τρίποντα. Είχα ζητήσει να είμαστε συγκεντρωμένοι και νομίζω πως το σκορ αυτό δείχνει. Είχαμε ένα μικροπρόβλημα με τον Αντώνη Μάντζαρη ο οποίος τραυματίστηκε στην μέση αλλά από την Τετάρτη αναμένεται να ενταχθεί στις προπονήσεις. Πλέον ακολουθεί μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών με τις θεωρητικά καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Το καλό είναι ότι η ομάδα έχει φορμαριστεί, παίζει καλά και είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια. Αξιζε αυτή η νίκη στα παιδιά διότι έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Εύχομαι στην ομάδα της Λάρισαν ότι καλύτερο και να παραμείνει στην κατηγορία"



.

Ο Μάικλ Μπράμος πρόσθεσε: "Ηταν ένα καλό παιχνίδι για μας, έπειτα από μια σειρά αγώνων που κρίθηκαν στον πόντο. Βρήκαμε ρυθμό και κερδίσαμε με διαφορά, κάτι που μας ανεβάζει την ψυχολογία".

Τέλος ο Γιώργος Καλαφατάκης κατέληξε: "Κάνουμε μια προσπάθεια υπό αντίξοες συνθήκες να κρατηθούμε στην κατηγορία. Δυστυχώς η εικόνα μας στο δεύτερο μέρος δεν δικαιολόγησε αυτή την προσπάθεια. Η νίκη του Περιστερίου είναι δίκαιη.

Το ότι διαμαρτυρήθηκα στον διαιτητή για την τεχνική ποινή αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ένα σφύριγμα όμως, μπορεί να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού και φάγαμε 7 πόντους σε νεκρό χρόνο.

Δε σημαίνει ότι θα κερδίζαμε, μπορεί να χάναμε με μικρότερη διαφορά και να είχαμε καλύτερη ψυχολογία για το επόμενο παιχνίδι. Δεν ξέρω: το πρωτάθλημα γίνεται για τις ομάδες ή για τους διαιτητές; Είναι ένα πρόβλημα αυτό. Και πάλι ξαναλέω ότι το Περιστέρι κέρδισε δίκαια.

Ο Τζαμάρ Μπάτλερ έχει καιρό να κάνει ένα καλό παιχνίδι. Δεν ανταποκρίθηκε και σήμερα στις προσδοκίες του παιχνιδιού, όταν τον ξαναέβαλα κάποια στιγμή. Ο Κόμματος ήταν καθαρά απόφαση του προπονητή να μην παίξει. Ελπίζω να ανασυνταχθούμε στο διάστημα που έχουμε μέχρι το επόμενο παιχνίδι"





.




























TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ