ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Περιστέρι: Ο Σπανούλης θέλει μαζί του και τον Ζήση

Περιστέρι: Ο Σπανούλης θέλει μαζί του και τον Ζήση
INTIME SPORTS

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα έχει κριθεί τελεσιδίκως η υπόθεση του "γάμου" του Περιστερίου με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θέλει μαζί του σε ρόλο αθλητικού διευθυντή, τον αδελφοποιτό και κουμπάρο του, Νίκο Ζήση.

Είναι αδερφικοί φίλοι, κουμπάροι και έπαιξαν μαζί σε όλες τις εθνικές ομάδες, αλλά δεν αξιώθηκαν να συνευρεθούν ποτέ σε συλλογικό επίπεδο... Ποτέ μην πεις ποτέ, όμως, διότι δεν αποκλείεται ο Βασίλης Σπανούλης και ο Νίκος Ζήσης να εκπληρώσουν το απωθημένο τους, έστω και καθυστερημένα και μάλιστα εκτός παιδιάς...

Πού μπορεί να συμβεί αυτό; Στο Περιστέρι!

Ως γνωστόν, οι "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" και ο παλαίμαχος διεθνής γκαρντ βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις που θα καταλήξουν σε (θετικό ή αρνητικό) αποτέλεσμα το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

Οι αμφιβολίες που υπάρχουν δεν αφορούν ούτε την αμοιβαία επιθυμία, ούτε τις προγραμματικές αρχές της πιθανής συνεργασίας τους, αλλά μονάχα το οικονομικό ζήτημα και πάντως όχι την αμοιβή του Σπανούλη.

Το αγκάθι της υπέρβασης του μπάτζετ

Το ζήτημα το οποίο απασχολεί τη διοίκηση του Περιστερίου είναι εάν και κατά πόσον μπορεί να "σηκώσει" την σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού της επόμενης σεζόν, που αποτελεί τον όρο του Σπανούλη, ώστε η ομάδα να παρουσιασθεί περισσότερο ανταγωνιστική και να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο ισχυρός ανήρ της ΚΑΕ, Φίλιππος Κότσης, που αποτελεί γέννημα θρέμμα της ομάδας, δεν θα ήθελε επ’ ουδενί να εκτεθεί με μια σημαντική υπέρβαση του μπάτζετ, το οικονομικό θέμα είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία!

Εκτός από τα υπόλοιπα ονόματα (συνεργατών και παικτών), στο τραπέζι έπεσε από μέρους του Σπανούλη και αυτό του Νίκου Ζήση για τη θέση του τζένεραλ μάνατζερ, ωστόσο η υπόθεση τελεί υπό αίρεση.

Ο Ζήσης, η Εθνική ομάδα και η αποκλειστική απασχόληση

Ποια είναι αυτή; Η ενασχόληση του παλαίμαχου Σαλονικού γκαρντ ως τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας των ανδρών, που έχει μπροστά της (εκτός από τον προσεχή αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία στα "παράθυρο" του Παγκοσμίου Κυπέλλου) την τελική φάση του Eurobasket, τον Σεπτέμβριο.

Βεβαίως στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα και προφανώς ο Ζήσης (ο οποίος σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε μάλλον να μετακομίσει στην Αθήνα) θα μπορούσε να κρατήσει και τα δυο καρπούζια, αρκεί βεβαίως να μην τεθεί θέμα αποκλειστικής απασχόλησης είτε από την ΕΟΚ, είτε από το Περιστέρι.

Βρίσκονται στην ίδια σελίδα

Το συμπέρασμα που προέκυψε από τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας είναι ότι ο Σπανούλης και η διοίκηση του Περιστερίου βρίσκονται στην ίδια σελίδα, σε ό,τι αφορά το πρίσμα υπό το οποίο βλέπουν τα πράγματα και τη φιλοσοφία ανοικοδόμησης της η ομάδα, εξού και η θετική αίσθηση που έχουν αμφότερες οι πλευρές. Η προσέγγιση με τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού και της Εθνικής υπήρξε ιδέα του νυν προέδρου της ομάδας Γιώργου Πανταζόπουλου, με στόχο να παρουσιασθεί κάτι διαφορετικό που θα είναι επίσης ελκυστικό από πάσης πλευράς.

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Σπανούλη διαφοροποίησε το αρχικό πλάνο και τον πρωτογενή σχεδιασμό του Περιστερίου ενόψει της επόμενης σεζόν, καθώς η διοίκηση είχε αποφασίσει να κινηθεί με χαμηλότερο (από αυτό της σεζόν 2021-22) μπάτζετ και να δώσει ευκαιρίες στους νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες τους οποίους διαθέτει και μάλιστα κάποιοι από αυτούς ήδη πρόλαβαν να ντεμπουτάρουν στην Basket League και να αφήσουν υποσχέσεις.

Ες Τετάρτην τα σπουδαία!

"Οι πιθανότητες είναι τουλάχιστον 50%-50%, μπορεί και παραπάνω, αρκεί να διασφαλίσουμε την κάλυψη του μπάτζετ" μου είπε προ ολίγου ένα μέλος της διοίκησης του Περιστερίου. "Σε κάθε περίπτωση όλα θα έχουν κριθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, ώστε να ξέρουμε πού και με ποιον βαδίζουμε και να αρχίσουμε να κτίζουμε την ομάδα".

Εκτός από τον Νίκο Ζήση, ο Σπανούλης θέλει να έχει ως συνεργάτη του στον πάγκο και τον Ντούσαν Βούκσεβιτς, ενώ στο επιτελείο βρίσκεται από την περασμένη σεζόν και ο άλλοτε συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό και στην Εθνική ομάδα, Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τόσο για το Περιστέρι, όσο και για τον Σπανούλη η υπόθεση ξεπερνάει κατά πολύ το καθαρά αγωνιστικό σκέλος...

Επιλογή χαμηλού ρίσκου

Για τον Σπανούλη ο οποίος αποσύρθηκε πριν από 14 μήνες (Ολυμπιακός-Χίμκι) το Περιστέρι μοιάζει με μια κατά το μάλλον ή ήττον επιλογή χαμηλού ρίσκου: τοθόπερ, ταιριάζει σε έναν πρωτάρη και άπειρο προπονητή, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στην αναπόφευκτη φάση του να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του!

Οι λόγοι είναι αρκετοί: η ομάδα κυβερνάται από μια στιβαρή και σταθερή διοίκηση, διαθέτει σπουδαία (αθλητική και μπασκετική) παράδοση, εκπροσωπεί έναν από τους πολυπληθέστερους Δήμους της χώρας, έχει πολλά περιθώρια ανέλιξης εκκινώντας από την όγδοη θέση της κατάταξης και τον πρόωρο αποκλεισμό στο Basketball Champions League και συν τοις άλλοις, πέρα από τον όποιον Στέφαν Μούντι και τον όποιον Οκτάβιους Ελις, μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει τις αρτηρίες του με δικό του νεανικό αίμα.

Η σπίθα που θα βάλει φωτιά

Τα οφέλη μιας ενδεχόμενης συνεργασίας είναι αμφίδρομα, διότι προφανώς και το Περιστέρι μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οφέλη σε διάφορα επίπεδα...

Πρώτα απ όλα, η δημοτικότητα του Σπανούλη θα αναβαθμίσει το status της ομάδας από επικοινωνιακής πλευράς, ενδεχομένως θα προσελκύσει χορηγούς και ως εκ τούτου θα προσπορίσει έσοδα και το κυριότερο: θα συσπειρώσει και πάλι τον κόσμο της περιοχής και όχι μόνο αυτής!

Όπως μου είπε κάποιος γνώστης των καταστάσεων στους κόλπους και στα πέριξ της ομάδας, "ο Σπανούλης μπορεί να γίνει η σπίθα που θα βάλει φωτιά στο Περιστέρι"!

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ