ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Περιστέρι: Μπιλάλης, Σταυρακόπουλος και Φύτρος είναι τα νέα "μωρά" των "Πριγκίπων"

Ο Μίλαν Τόμιτς με τον Κώστα Μπιλάλη
Ο Μίλαν Τόμιτς με τον Κώστα Μπιλάλη INTIME

Ο Μίλαν Τόμιτς σύστησε στο κοινό για τα καλά την τριάδα των Μπιλάλη, Σταυρακόπουλου και Φύτρου στην σειρά των playoffs του Περιστερίου με τον Ολυμπιακό και το SPORT24 παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ των τριών εφήβων, οι οποίοι όμως δεν είναι οι μόνοι που ξεχωρίζουν, αλλά και την δύσκολη απόφαση των "Πριγκίπων".

Ηταν 1 Μαΐου όταν η εφηβική ομάδα του Περιστερίου έχανε στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος από την ΔΕΚΑ με 58-59 λόγω δύο βολών του Βαγγέλη Τσιμερίκα, με τον Κώστα Μπιλάλη να αστοχεί στο φινάλε στο σουτ που θα έδινε τον τίτλο στους “Πρίγκιπες”.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, τρία από τα μέλη εκείνης της ομάδας βρέθηκαν στο παρκέ στον δεύτερο αγώνα του πρώτου γύρου των playoffs κόντρα στον Ολυμπιακό: Ο Κώστα Μπιλάλης, ο Σωτήρης Σταυρακόπουλος και ο Γιάννης Φύτρος. Πίσω από αυτούς, υπάρχουν τρία ακόμα παιδιά που πήραν χρόνο συμμετοχής φέτος: Ο Βαγγέλης Ζούγρης, ο Νίκος Φίλιππας και ο Ηλίας Μανιάς.

Ο Μίλαν Τόμιτς αποφάσισε να δώσει ευκαιρίες στους τρεις έφηβους - κυρίως μετά τον παραγκωνισμό των Κατσίβελη και Χρυσικόπουλου - με τον Μπιλάλη να είναι αυτός που είχε και τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής αυτό το διάστημα. Με αφορμή λοιπόν την παρουσία των τριών εφήβων, το SPORT24 παρουσιάζει το προφίλ τους.

Κώστας Μπιλάλης: Ένας θρασύς πόιντ γκαρντ

Ο Κώστας Μπιλάλης είναι γεννημένος το 2004 και έχει ύψος 1.83 μέτρα. Ήταν ο βασικός πόιντ γκαρντ της εφηβικής ομάδας τόσο στο Rising Stars, όσο και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων. Στην δεύτερη διοργάνωση ήταν ο πρώτος σκόρερ και πασέρ της ομάδας με 11.4 πόντους και 6.6 ασίστ μέσο όρο.

Ο Κώστας Μπιλάλης
Ο Κώστας Μπιλάλης INTIME

Ο Μπιλάλης είναι ένας θρασύς πόιντ γκαρντ. Undersized, αλλά με καλό πρώτο βήμα, θεωρείται καλός οργανωτής. Στους αγώνες με την εφηβική ομάδα του Περιστερίου έδειξε ότι έχει ικανότητα ως δημιουργός σε καταστάσεις Pick and Roll, ενώ έδειξε προοπτική σε Pull Up καταστάσεις (σουτ μετά από ντρίμπλα). Προς το παρόν είναι ασταθής σουτέρ πάντως. Αμυντικά, έχει καλά πλάγια βήματα - αλλά δεν είχε πάντα χαμηλή στάση στην άμυνα, ωστόσο είχε θέμα με ψηλότερους αντιπάλους.

Ο Μπιλάλης είναι από τους καλύτερους γκαρντ στην Ελλάδα στην ηλικία του (των γεννημένων το 2004) μαζί με τον Νίκο Πλώτα του Προμηθέα, τον Μανώλη Δήμου του Παναθηναϊκού και τον Βαγγέλη Τσιμερίκα της ΔΕΚΑ, ενώ υπάρχουν και οι - περισσότερο combo guard παρά πόιντ γκαρντ - Θοδωρής Κωνσταντινίδης του ΠΑΟΚ και Κώστας Κορκοντζέλος του Δούκα.

Σωτήρης Σταυρακόπουλος: Ένας All Around περιφερειακός

Ο γιος του άλλοτε διεθνή Τζαννή Σταυρακόπουλου γεννήθηκε το 2004 και έχει ύψος 2.01 μέτρα. Είναι ένας γκαρντ/φόργουορντ με μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και είχε παρουσιαστεί μαζί με άλλους παίκτες που είχαν ξεχωρίσει στο Rising Stars στο ΟΑΚΑ πριν από μερικούς μήνες.

Ο Σωτήρης Σταυρακόπουλος
Ο Σωτήρης Σταυρακόπουλος INTIME

Ο Σταυρακόπουλος είναι ένας παίκτης που κατέχει τα βασικά. Έχει καλό μέγεθος για την θέση (αλλά πρέπει να δυναμώσει το κορμί του), είναι μέτριος αθλητής και μπορεί να κάνει λίγο από όλα στην επίθεση. Έχει εξαιρετική μηχανική στο σουτ και θεωρείται σουτέρ - συχνά στην εφηβική ομάδα του Περιστερίου έβγαινε από σκριν για να σουτάρει - αλλά είναι ασταθής από την γραμμή του τριπόντου, ενώ μπορεί να βάλει και την μπάλα στο παρκέ και να πάει προς το καλάθι.

Ο Σταυρακόπουλος δίνει την εντύπωση πως με αρκετή δουλειά μπορεί να εξελιχθεί σε έναν all around φόργουορντ. Έναν παίκτη που θα μπορεί να σκοράρει σε καλό επίπεδο (το Pull Up παιχνίδι του θέλει δουλειά), να πασάρει στον σωστό χρόνο (έδειξε στοιχεία ως δεύτερος δημιουργός στην εφηβική ομάδα) και να γίνει έστω ένας ανεκτός αμυντικός.

Για να γίνει όλα αυτά όμως, πρέπει πρώτα να δυναμώσει το σώμα του, αφού - ακόμα και σε επίπεδο εφηβικού - συχνά έδειχνε να έχει πρόβλημα όταν το παιχνίδι πήγαινε στην επαφή. Το επόμενο βήμα στην εξέλιξή του θα έρθει όταν αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να συμβιβάζεται στην επίθεση με σουτ μετά από ντρίμπλα όταν το παιχνίδι γίνεται πιο σκληρό, παρά πρέπει να μάθει να αντέχει να παίζει με επαφή.

Γιάννης Φύτρος: Ένας glue guy

Γεννημένος (και αυτός) το 2004 με ύψος 2.00 μέτρα, ο Γιάννης Φύτρος ήταν στην εφηβική ομάδα του Περιστερίου ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, παίζοντας από σούτινγκ γκαρντ μέχρι και πάουερ φόργουορντ, έχοντας συχνά αμυντικούς ρόλους.

Ο Γιάννης Φύτρος
Ο Γιάννης Φύτρος INTIME

Ο Φύτρος έχει καλό μέγεθος για την θέση του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ, ωστόσο το βασικό για αυτόν είναι ότι σωματικά βρίσκεται πιο μπροστά από τους άλλους δύο έφηβους που πήραν ευκαιρίες από τον Μίλαν Τόμιτς. Ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ είναι ένας συμπαθητικός αθλητής, με καλό πρώτο βήμα. Του αρέσει να πηγαίνει προς το καλάθι (αλλά έχει πρόβλημα να τελειώσει φάσεις με το αριστερό χέρι), κάνει drive κυρίως σε ευθεία γραμμή και λατρεύει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο.

Το μακρινό σουτ είναι ένα ξεκάθαρο ψεγάδι για τον Φύτρο, όπως και η δημιουργία καταστάσεων για τον εαυτό του, ενώ έχει ένα βασικό Post Up παιχνίδι. Ενώ όμως θέλει δουλειά ακόμα στον τομέα της δημιουργίας και εκτέλεσης, έχει δείξει προοπτική ως πασέρ (κυρίως όταν είναι σε κίνηση). Στην πραγματικότητα πάντως, αυτό που κάνει τον Φύτρο να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε εξαιρετικό αμυντικό. Όταν ήταν στην εφηβική ομάδα του Περιστερίου μάρκαρε από πόιντ γκαρντ (σε όλο το γήπεδο) μέχρι πάουερ φόργουορντ, δείχνοντας πάντα συνέπεια σε αυτό το κομμάτι.

Είναι γεγονός ότι ο Φύτρος έχει ψεγάδια στο παιχνίδι του στην επίθεση, όπου είναι κυρίως ένας Catch and Drive γκαρντ/φόργουορντ με ένα βασικό Post Up παιχνίδι. Το γεγονός όμως ότι έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε έναν παίκτη που θα μαρκάρει όλες τις θέσεις της περιφέρειας είναι κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει σε μία εποχή που η άμυνα συνήθως… δεν είναι προτεραιότητα σε αυτές τις ηλικίες.

Η δύσκολη απόφαση του Περιστερίου

Το Περιστέρι ήταν παραδοσιακά μία ομάδα που έβγαζε παίκτες και φαίνεται ότι μπορεί να το συνεχίσει αυτό. Η τριάδα των Μπιλάλη, Σταυρακόπουλου, Φύτρου έχει την περισσότερη προβολή, αλλά από πίσω τους υπάρχουν ακόμα ο Νίκος Φίλιππας (18 χρονών, 2.02 μέτρα, φόργουορντ) και ο Βαγγέλης Ζούγρης (18 χρονών, 2.01 μέτρα, φόργουορντ/σέντερ), οι οποίοι ήταν και οι κορυφαίοι της ομάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Αυτή είναι μία εξαιρετική πρώτη… μαγιά για το Περιστέρι, ωστόσο την ίδια στιγμή υπάρχει ένα πράγμα που είναι σαφές: Δεν γίνεται να παίξουν και οι 5 παίκτες στην ανδρική ομάδα, τουλάχιστον όχι αμέσως. Όλοι όμως έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι την νέα σεζόν δεν θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν με την εφηβική ομάδα του Περιστερίου.

Η σκέψη της ΕΟΚ να εφαρμόσει τα διπλά δελτία ενδεχομένως να είναι η απάντηση που ψάχνει το Περιστέρι. Όπως και να έχει ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει ότι την νέα σεζόν οι “Πρίγκιπες” θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να αξιοποιήσουν την νέα εξαιρετική φουρνιά που βγήκε από τις ακαδημίες τους. Το πρώτο βήμα έγινε.

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ