Πάσπαλι: “Τι να αναλύσουμε για το EuroBasket; Δεν βλέπω ποιος μπορεί να μας σταματήσει στον δρόμο για το χρυσό”

Ο Ζάρκο Πάσπαλι σε δηλώσεις του σε σερβικό Μέσο εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της χώρας του στο EuroBasket 2025, η οποία είναι φυσικά φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Λίγες ημέρες έμειναν για το πρώτο τζάμπολ στο EuroBasket 2025 και ένας σπουδαίος φόργουορντ του παρελθόντος, ο Ζάρκο Πάσπαλι, μίλησε στη Mozzart Sport για την διοργάνωση που έρχεται σε Ρίγα, Λεμεσό, Τάμπερε και Κατόβιτσε.
Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου και του Άρη, εξέφρασε την αυτοπεποίθησή του ότι η Σερβία θα κατακτήσει το χρυσό, λέγοντας πως δεν βλέπει κάποια ομάδα που να μπορεί να σταματήσει τη χώρα του στο μεγάλο τουρνουά.
“Τι να πούμε; (σ.σ. για το EuroBasket). Δεν είναι όλα ξεκάθαρα; Τι υπάρχει να αναλύσουμε; Είμαστε οι πιο δυνατοί, χωρίς καμία αμφιβολία. Τι παραπάνω να πω; Όταν είσαι ο πιο δυνατός, τότε είσαι ο πιο δυνατός. Αυτή η Σερβία είναι αυτό, χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν βλέπω ποιος μπορεί να μας σταματήσει στον δρόμο για το χρυσό”, ήταν τα λόγια του Πάσπαλι.
Στη συνέχεια συνέχισε λέγοντας: “Ένα παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι, κάτι απροσδόκητο μπορεί πάντα να συμβεί, μια κακή μέρα. Αυτή που μας συνέβη με την Ιταλία και μας έδειξε τον δρόμο για κάποιες μελλοντικές νίκες. Όπως αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μετά η Αυστραλία δεν μπόρεσε να μας αντιμετωπίσει, παρόλο που μας εξέπληξε στην αρχή και αν έχουμε μια τέτοια προσέγγιση, δεν βλέπω αντάξιο αντίπαλο. Όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από εμάς”.
Για τον Γιόκιτς: “Κανείς δεν είναι καν κοντά. Μαζί με τον Γιόκιτς, ηγέτης είναι και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ένα παράδειγμα για όλους. Όλοι οι άλλοι είναι εργαζόμενοι που είναι έτοιμοι να αναλάβουν όποιες εργασίες κι αν είναι. Έχουμε επίσης κάποια νέα ονόματα που προστίθενται στο σύστημα, και αυτό με κάνει επίσης χαρούμενο. Άτομα όπως ο Τρίσταν Βούκσεβιτς, ο Νίκολα Τόπιτς…”