ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παρών ο Ολυμπιακός στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Παρών ο Ολυμπιακός στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Δια του γενικού διευθυντή του Νίκου Λεπενιώτη εκπροσωπήθηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στην τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ. Τυπική και όχι ενεργή η συμμετοχή των "ερυθρόλευκων", όπως και του Απόλλωνα Πάτρας. Αμφότεροι έχουν ως τις 15/7 να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την άνοδό του στη Stoiximan.gr Basket League δια της αγωνιστικής οδού, αποκτώντας αυτομάτως το δικαίωμα επανένταξης στον ΕΣΑΚΕ. Ακόμη ωστόσο δεν έχει διευκρινίσει αν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της περιόδου 2021-22, παρόλο που τη Δευτέρα (12/7) εκπροσωπήθηκε κανονικά στο διαδικτυακό ΔΣ του Συνδέσμου.

Από τον Πειραιά επιμένουν πως η παρουσία του γενικού διευθυντή Νίκου Λεπενιώτη στη σύσκεψη δεν ορίζει τη θέση τους. Έλεγαν πως ήταν μια τυπική κίνηση μετά την πρόσκληση που έλαβαν από τη λίγκα ως μία από τις δύο ομάδες που εξασφάλισαν τον προβιβασμό τους στην ανώτερη κατηγορία. Μάλιστα κατά πληροφορίες, δεν συμμετείχαν καν στην κουβέντα των υπόλοιπων μελών, όταν τους ζητήθηκε η άποψή τους για τα διάφορα ζητήματα που συζητήθηκαν, κυρίως δε τον καταρτισμό του προγράμματος της νέας χρονιάς.

Όπως και να 'χει βέβαια η συμμετοχή τους είναι μια λεπτομέρεια που απαρατήρητη δεν είναι δυνατόν να περάσει.

Αντίστοιχη στάση με των Πειραιωτών τήρησε και ο εκπρόσωπος του Απόλλωνα Πάτρας, του πρωταθλητή της Α2.

Οι δύο ομάδες έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν το αίτημα συμμετοχής στην Stoiximan.gr Basket League και μαζί τον σχετικό φάκελο ως την Πέμπτη 15 Ιουλίου. Για τον Ολυμπιακό μοιάζει να είναι μονόδρομος η ακολούθηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, διότι στις 16/7 λήγει η σχετική διορία συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Α2 και αν αυτό δεν συμβεί η ΚΑΕ θα πρέπει να οδηγηθεί σε διάλυση.

Όπως όλα δείχνουν εντός των επόμενων ημερών θα επικυρωθεί η -σε πρώτη φάση- επιστροφή του στην κύρια κατηγορία. Ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή είχε προαναγγείλει ότι θα συμβεί ο Παντελής Διαμαντόπουλος, μεταφέροντας τις εξελίξεις για το τμήμα μπάσκετ του πειραϊκού συλλόγου μέσα από το καθημερινό Show Must Go On του SPORT24.

Αργότερα ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι "στην σημερινή (12/7) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος και τα μέλη έδωσαν συγχαρητήρια και καλωσόρισαν τις ομάδες των Απόλλωνα Πάτρας, Ολυμπιακού οι οποίες ανήλθαν από την Α2 και τους εκπροσώπους τους, κ.κ. Αθανασίου, Λεπενιώτη, που παρέστησαν ως παρατηρητές. Στην συνεδρίαση έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί προτάσεων για τροποποιήσεις στους Κανονισμούς και στην Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League και για την ημερομηνία έναρξης και ολοκλήρωσης εν όψει της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου στις 21 Ιουλίου, που θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ