EUROLEAGUE

Παράδοση στο Κάουνας, η Ζαλγκίρις 80-74 τον Παναθηναϊκό

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το νικηφόρο σερί σταμάτησε στην "Ζalgirio Arena" για τον Παναθηναϊκό Superfoods, καθώς ηττήθηκε με 80-74 από την Ζαλγκίρις που ήταν σαφώς ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Στην 11η αγωνιστική τηςEuroLeague,οι Λιθουανοί έβαλαν εμπόδιο στον Παναθηναϊκό σε μία αναμέτρηση που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε"ναυάγιο" για τους παίκτες του "τριφυλλιού".Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο και τα τελευταία λεπτά όπου πάλεψαν για την ανατροπή, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ εμφάνισαν πολλά προβλήματα και γι' ακόμα μία φορά δεν μπόρεσαν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο Κάουνας. Ήταν η πρώτη φορά μετά από αρκετό διάστημα που είχαν κακό πρόσωπο μακριά από το ΟΑΚΑ.

Διαβάστε εδώ την κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Toβάρος στο κομμάτι της άμυνας έριξε ο Παναθηναϊκός, ώστε να βάλει από νωρίς τις βάσεις της επικράτησης.Η ομάδα του "τριφυλλιού" ξεκίνησε με match- up ζώνηκαι στη συνέχεια πήγε σε αλλαγές πάνω στα σκριν, όπως συνηθίζει τη φετινή σεζόν.Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν άργησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τον Κένι Γκάμπριελ να κάνει εξαιρετική δουλειά κυρίως αμυντικά.Αυτό που έλειπε ήταν οι επιθετικές λύσεις αφού ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλά ποσοστά στην πρώτη περίοδο από τα6.75 αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν έλεγχο του ρυθμού κι έφτασαν να προηγούνται με δέκα πόντους διαφορά(20-10) στο τέλος του δεκαλέπτου, έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Κρις Σίνγκλετον.Τη στιγμή που ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έβαζε τις φωνές στους παίκτες του ο Λούκας Λεκαβίτσιους φρόντιζε ν'ανεβάζει την απόσταση κόντρα στη Ζαλγκίρις στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου(22-10).Με χαμηλό σχήμα όμως, οι γηπιούργησαν πρόβλημα στον Παναθηναϊκό ενώ ο Πασκουάλ από νωρίς άνοιξε τοrotation,δίνοντας χρόνο σε όλους τους παίκτες.Επιθετικά η ομάδα του "τριφυλλιού" πήγαινε σε βιαστικές επιλογές, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι Λιθουανοί για να μειώσουν.Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους (33-31), όπως έπρεπε διαχειριστεί και τα τρία φάουλ του Τζέιμς Γκιστ.

Στην τρίτη περίοδο η εικόνα στη "Zalgirio Arena" άλλαξε με την Ζαλγκίρις να κάνει ότι θέλει στο παρκέ, κάτι που είχε ως συνέπεια να προηγηθεί με 50-40 στο 26', κάνοντας επιμέρους σκορ 19-7. Ο Παναθηναϊκός ήταν... υπνωτισμένος κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, η καλή άμυνα είχε πάει περίπατο και οι παίκτες του Σάρας ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά στους 17 πόντους (64-47) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Εκεί που το ματς έμοιαζε με ναυάγιο, ο Νίκος Παππάς με 4/5 τρίποντα και 5/7 συνολικά από το “τριφύλλι”, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους έξι (70-64) στο 36' κάνοντας το ματς πάλι ντέρμπι. Με την είσοδο του Γκιστ παρά τα τέσσερα φάουλ, οι “πράσινοι” προσπάθησαν να συμμαζέψουν την άμυνα τους. Με πίεση σε όλο το γήπεδο ο Παναθηναϊκός πάλευε για την ολική επαναφορά αλλά οι κακές επιλογές στην επίθεση, δεν επέτρεψαν να γίνει η ανατροπή.

O MVP

Ο Εντγκάρας Ουλανόβας βγήκε μπροστά και ήταν ο πολυτιμότερος με 19 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, 8 πόντους και 11 ριμπάουντ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας, αλλά ο Παούλιους Γιανκούνας έβαλε ξανά τη “σφραγίδα”΄του. Εξαιρετικός και ο Κέβιν Πάνγκος με 12 πόντους και 11 ασίστ (επίσης ρεκόρ καριέρας).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με καλύτερα ποσοστά από τον Παναθηναϊκό, και θετικό πρόσημο στη σχέση ασίστ/λάθη (22/15) η Ζαλγκίρις δικαίως είχε το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Τα 16 επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων και οι 17/30 βολές του Παναθηναϊκού ήταν άλλα δυο στοιχεία που έκριναν την αναμέτρηση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 10 πόντους και 54 στις δύο περιόδους που ακολούθησαν, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να γίνει το απόλυτο αφεντικό στο παρκέ. Κάπου εκεί οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικέβιτσιους βρήκαν ψυχολογία και δεν έχασαν το προβάδισμα πάρα την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του “τριφυλλιού” στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Κατάμεστη από 12.501 θεατές ήταν η τρομερή Zalgirio Arena.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς (Κροατία), Πατέρνικο (Ιταλία), Ρομάνο (Ισραήλ)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-20, 31-33, 64-47, 80-74

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 9, Μποστ 2, Πάνγκος 12 (3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τουπάν 3, Γιανκούνας 17 (6/9 δίποντα, 5/6 βολές), Μιλάκνις 3 (1), Μίτσιτς 4, Γουάιτ 13 (1), Καβαλιάουσκας 9, Βαλίνσκας, Ουλάνοβας 8 (11 ριμπάουντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 15 (3/4 τρίποντα, 6/8 βολές), Ρίβερς 11 (3), Παππάς 16 (4), Γκιστ 4, Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους 2, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ 3, Λοτζέσκι 7 (1), Καλλάθης 10 (4/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο), Αντετοκούνμπο 2.

Ομαδικά στατιστικά Ζάλγκιρις: 24/48 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 17/22 βολές, 37 ριμπάουντ (21 αμυντικά - 16 επιθετικά), 22 ασίστ, 8 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 15 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά Παναθηναϊκού: 12/27 δίποντα, 11/31 τρίποντα, 17/30 βολές, 24 ριμπάουντ (14 αμυντικά - 10 επιθετικά), 15 ασίστ, 11 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 15 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Η Ζάλγκιρις θα παίξει την επόμενη Πέμπτη εκτός έδρας με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Παρασκευή την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ