BASKETBALL CH. LEAGUE

Παπαθεοδώρου: "Ενθουσιασμένοι για το Final Eight, να κατακτήσουμε το τρόπαιο με καλές εμφανίσεις"

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ ÐÁÔÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ ÐÁÔÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι η ΑΕΚ σέβεται την Νίμπουρκ αλλά και όλους τους αντιπάλους της στο Final Eight, τονίζοντας ότι στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ΑΕΚ σέβεται τους αντιπάλους της, αλλά δεν τους φοβάται. Αυτό έγινε ξεκάθαρο στις δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης του Final Eight του BCL και του αυριανού (1/10) αγώνα της "Ένωσης" με τη Νίμπουρκ.

Αρχικά ο τεχνικός της ΑΕΚ δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Θα θέλαμε να συγχαρούμε το BCL που αποφάσισε να τελειώσει την σεζόν στο γήπεδο. Είναι καλή ευκαιρία για εμάς να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να κατακτήσουμε το τρόπαιο”.

Ενόψει του προημιτελικού με τη Νίμπουρκ τόνισε: «Για εμάς είναι σημαντικό να διαχειριστούμε την πίεση των φιλάθλων μας. Από την άλλη πλευρά εδώ βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες της περασμένης σεζόν, με καλούς προπονητές. Ξέρουμε και σεβόμαστε τους πάντες".

Για τον αγώνα με τη Νίμπουρκ: “Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της περσινής σεζόν, τη Νίμπουρκ. Μία ομάδα που παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, με έναν πολύ καλό προπονητή, με σπουδαίες έχουν ιδέες σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, να είμαστε ήρεμοι και να είμαστε σκληροί πνευματικά".

Για το αν ο αγώνας με τη Νίμπουρκ θα κριθεί από την άμυνα των Τσέχων ή την επίθεση της ΑΕΚ: "Και από τα δύο. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό στο παιχνίδι. Έχουμε έμπειρη ομάδα με ταλέντο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, ειδικά σε ένα τέτοιο τουρνουά.

Όλοι είχαν μικρό διάστημα να προετοιμαστούν, είναι διαφορετικά παιχνίδια σε σχέση με τους αγώνες της κανονικής περιόδου. Πρέπει να προστατέψουμε την ρακέτα, να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και να ελέγξουμε το τέμπο κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα στον τομέα της άμυνας”.

Για την κατάσταση του Μάρκους Σλότερ που έμεινε αρκετό καιρό εκτός δράσης τόνισε: “Ο Μάρκους έχει να παίξει 20 μέρες. τις τελευταίες 10 μέρες έχει κάνει προπονήσεις. Θα είναι μαζί μας και περιμένουμε πως θα μας βοηθήσει αύριο”.

Για το τι περιμένει να δει από τους παίκτες του και πόσο επηρεάζει το άδειο ΟΑΚΑ. “Είναι ξεκάθαρο για εμάς. Όλοι πρέπει να δώσουμε το 100%. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να δει καλό μπάσκετ, αλλά πρώτα από όλα να δει μια ομάδα που θα μπει και θα δώσει το 100%. Αυτή είναι η βασική απαίτησή μας από τους παίκτες μας, να σεβαστούμε τη διοργάνωση. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και θέλουμε να δώσουμε το 100%.

Ένα γεμάτο ΟΑΚΑ έχει μεγάλη επίδραση και σε εμάς και στους αντιπάλους. Είναι πολύ διαφορετικό που το γήπεδο δεν θα έχει κόσμο, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προσαρμοστούμε όπως κάνουν και οι άλλες ομάδες

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ