ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παπαπέτρου: "Η ευθύνη είναι δική μας, συγγνώμη από τον κόσμο"

Παπαπέτρου: "Η ευθύνη είναι δική μας, συγγνώμη από τον κόσμο"
EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανέλαβε την ευθύνη για τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην EuroLeague, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη για σκληρή δουλειά και μαχητικότητα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στην κάμερα της Novasports, λίγα λεπτά μετά την ήττα από τη Ζάλγκιρις στην EuroLeague. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επεσήμανε ξανά και ξανά πως δεν είναι θέμα τακτικής προσέγγισης ο λόγος για τον οποίο χάνει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο, ενώ απολογήθηκε τόσο για την εικόνα όσο και για τα αποτελέσματα του τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Δεν παίζουμε το μπάσκετ που πρέπει να παίζουμε. Δεν μας φταίει κανένας, παρά μόνο οι εαυτοί μας. Προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερα, δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή και γι αυτό δεν κερδίζουμε. Δεν ψάχνω για συγκεκριμένη δικαιολογία, λαμβάνω όλη την ευθύνη, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι. Η ευθύνη είναι δική μας. Είναι μια δύσκολη περίοδος, δεν μπορούμε ούτε να παραιτηθούμε, ούτε να τρέξουμε μακριά από αυτή, ούτε να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση. Πρέπει όλοι να την αλλάξουμε, αξίζει καλύτερη εικόνα από αυτή. Δεν είναι τακτικό το πρόβλημα, ούτε φταίει κάποιος απ' έξω. Είμαστε κάπως επηρεασμένοι, σκεφτόμαστε αρκετά. Ξαναλέω ότι αυτό βαραίνει εμάς, δεν ευθύνεται ο προπονητής, η τακτική, ή άλλος παραέξω.

Νιώθω ότι τρέχουμε και δεν φτάνουμε, ότι κυνηγάμε και παλεύουμε να φτάσουμε κοντά. Φτάσαμε να είμαστε κοντά, χάσαμε ελεύθερα σουτ. Εγώ κυρίως. Δυστυχώς έτσι είναι το μπάσκετ, δεν σουτάρουμε καλά. Δεν παίζουμε όπως θέλουμε. Προσωπικά πιστεύω πως αν είχα βάλει ένα δύο σουτ ελεύθερα, θα είχαμε προσπεράσει κι η πίεση θα ήταν στη Ζάλγκιρις. Όταν δεν μπορείς να σκοράρεις στα κρίσιμα λεπτά, χάνεις την ευκαιρία. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο, έχουμε πλήρη ευθύνη γι αυτή την πορεία. Πιστεύω με όλη μου την ψυχή ότι δεν είναι κάτι μη αναστρέψιμο, πιστεύω πως θα παίξουμε καλύτερα.

Είναι θέμα περισσότερης προσπάθειας, εννοώντας την προπόνηση, την πνευματική συγκέντρωση, τη συζήτηση. Όταν νοιάζεσαι πολύ για κάτι, προσπαθείς να βρεις τη λύση. Δεν είναι όλα τέλεια, όλες τις περιόδους. Είναι μια πολύ κακή περίοδος. Μέσω της προσπάθειας να βελτιωθούμε αγωνιστικά και ψυχολογικά, θα αλλάξει το πράγμα. Δεν υπάρχει επιλογή. Ή τα παρατάς και πας σπίτι σου, ή συνεχίζεις να παλεύεις. Ο σύλλογος έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι παλεύει. Πρέπει να δείξουμε σκληράδα και πυγμή, γιατί εκεί φαίνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ