ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου στην Game Night: "Όσο είμαστε συμπαγείς και παίζουμε με ενέργεια οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας"

Παπανικολάου στην Game Night: "Όσο είμαστε συμπαγείς και παίζουμε με ενέργεια οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας"
PRINTSCREEN

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην Game Night του SPORT24 για τις πιθανότητες που έχει ο Ολυμπιακός να μπει στα playoffs της EuroLeague μετά και από τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στην Game Night και τους Βασίλη Σκουντή - Σπύρο Καβαλιεράτο μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού AKTOR με 71-65 για την 29η αγωνιστική της EuroLeague. Ο πολύπειρος φόργουορντ ανέφερε πώς το ντέρμπι ήταν κακό ποιοτικά, ενώ τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλές πιθανότητες να μπουν στα playoffs αν συνεχίσουν να είναι συμπαγείς και να παίζουν με ενέργεια.

"Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ένας από τους συντελεστές για να πατάμε εμείς αυτό το παρκέ και για να αγαπάνε τα παιδιά το μπάσκετ. Είναι ένας από τους συντελεστές που έφεραν το μπάσκετ στα σπίτια και στις καρδιές των Ελλήνων. Το λιγότερο που αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ο σεβασμός για την προσπάθεια που κάνουν και τον ιδρώτα που έχουν ρίξει. Αν δεν το καταλαβαίνουμε αυτό δεν είναι ωραίο, δεν ξέρω πώς να το θέσω.

Ήταν ένα κλασσικό ντέρμπι. Κακό ποιοτικά. Δεν νομίζω ότι παίχτηκε όμορφο μπάσκετ. Μέσα στην ένταση εμείς καταφέραμε να βρούμε κάποιες φάσεις πιο κομβικές, στο τρίτο δεκάλεπτο ειδικά, και να ξεκλειδώσουμε λίγο το ματς, να πάρουμε λίγο τα πάνω μας.

Και μετά ήταν μία ο ένας, μία ο άλλος. Με κακές επιλογές ο ένας, με κακές επιλογές ο άλλος. Δύο μεγάλα σουτ ο ένας, δύο μεγάλα σουτ ο άλλος. Έδειχνε ότι μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές. Νομίζω ότι στο τέλος είχαμε το καθαρό μυαλό, βάλαμε κάποια μεγάλα καλάθια και πήραμε το ματς.

Εγώ μπορώ να μιλήσω για τη δική μου ομάδα. Το πώς διαχειρίζεται ο Παναθηναϊκός τις καταστάσεις είναι δικό του θέμα. Εμείς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να παίζουμε πιο ομαδικά και στην επίθεση και στην άμυνα, με αλληλοβοήθειες, με το να βάζει ο ένας το κορμί του για τον άλλο, να βοηθάμε τον συμπαίκτη μας όπως μπορούμε για να αποφευχθεί ένα καλάθι.

Γιατί το πιο σημαντικό είναι να μην μπει η μπάλα στη στεφάνη και στην άλλη να μπει το καλάθι, ανεξάρτητα από το ποιος θα τη βάλει. Αυτό προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι. Με εξαίρεση την πρώτη περίοδο, που ήμασταν νωθροί, στα επόμενα τρία καταφέραμε να το κάνουμε εξαιρετικά.

Η άμυνα με αλλαγές είναι ανάλογα πώς την εφαρμόζεις. Προσπαθούμε με τους ψηλούς να πάρουμε το pull-up από τους αντίπαλους γκαρντ, τον Ναν, τον Μάικ Τζέιμς, πολύ ταλαντούχους παίκτες, που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Κι όμως τα παιδιά καταφέρνουν να βάλουν το κορμί τους κάτω. Ακόμα και ο Φαλ καταφέρνει να βάλει το κορμί του κάτω και στο 80% να κάνει τη δουλειά.

Κι εμείς αντίστοιχα στις αλλαγές να βγούμε μπροστά από τον ψηλό και να τον σπρώξουμε. Δεν είναι μια άμυνα που καθόμαστε παθητικά και λέμε αν θα βάλουν ένα σουτ πάνω από τον ψηλό μας. Προσπαθούμε να τη δουλέψουμε αυτή την άμυνα, να παίξουμε δυναμικά, να βγάλουμε ενέργεια. Και πολλές φορές -από προσωπική εμπειρία- πιο πολύ κουράζομαι όταν παίζουμε αλλαγές, παρά όταν πρέπει να κυνηγάς απλά έναν παίκτη στο pick-n-roll και να τον στέλνεις στον ψηλό που περιμένει μέσα για να μπλοκάρει κάτι.

Μια σεζόν είναι πάρα πολύ μεγάλη. Φέτος ξεκινήσαμε χωρίς τον έναν σέντερ και μετά τον άλλο. Τώρα έχουμε τέσσερις σέντερ. Τώρα βρισκόμαστε σε μία πλεονεκτική θέση. Η νίκη σήμερα είναι εξίσου σημαντική όσο ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα (σσ. απέναντι στη Βίρτους). Όσο θα χρειαστεί να κάνουμε ακόμα μία την επόμενη εβδομάδα. Το κάθε παιχνίδι μετράει από εδώ και πέρα. Ο ορίζοντάς μας είναι φυσικά να μπούμε στα playoffs.

Πρέπει να το διεκδικήσουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές. Αν καταφέρουμε να είμαστε συμπαγείς και να έχουμε την ενέργεια που είχαμε στο β' μέρος με την Μπολόνια και σήμερα για τρία δεκάλεπτα, οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας. Δόξα τω Θεώ ο Ράιτ καλός είναι, να τον κρατήσουμε. Εννοείται μου λείπει όμως και ο Μιλουτίνοβ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ