ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου: "Ο αείμνηστος Ντούντα μου είχε πει, άσε το παιχνίδι να έρθει σε εσένα, μην εκβιάζεις προσπάθειες"

Παπανικολάου: "Ο αείμνηστος Ντούντα μου είχε πει, άσε το παιχνίδι να έρθει σε εσένα, μην εκβιάζεις προσπάθειες"
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στη NOVA μετά την νίκη του Ολυμπικού επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ και ανέτρεξε σε μία συμβουλή που του είχε δώσει κάποτε ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Οι Άλεκ Πίτερες και Μουσταφά Φαλ έκλεψαν τις εντυπώσεις στην εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα, όμως και ο Κώστας Παπανικολάου είχε πολύ καλή παρουσία, ιδίως στο β' μέρος του αγώνα. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων μίλησε στη NOVA μετά από το ματς και αναφέρθηκε σε μία συμβουλή που του είχε δώσει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

"Δεν προσπαθώ να εκβιάσω προσπάθειες. Θυμάμαι ότι ο αείμνηστος Ντούντα μου είχε πει ‘άσε το παιχνίδι να έρθει σε εσένα, μην εκβιάζεις προσπάθειες’ και αυτό κάνω. Αν κάτι που με χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι το ένστικτο μου και αυτό ακολουθώ, είτε με βγάζει σε καλά μονοπάτια, είτε όχι.

Ακούγεται πολύ τετριμμένο, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο το να μην έχεις κάνει μία προπόνηση με όλους τους παίκτες μαζί. Είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσει μία ομάδα. Κι άλλες ομάδες έχουν τραυματισμούς, δεν το λέω ως δικαιολογία. Κάθε βδομάδα προσπαθούμε να κάνουμε τρικ για να βγει. Πράγματα που δεν είναι φυσιολογικά. Αυτά φέρνουν έξτρα κόπωση, που μπορεί να βγουν πιο κάτω. Επίσης δεν μπορείς να δεις την πορεία της ομάδας, τι κάνει καλά και τι όχι. Είναι σημαντικό να βρίσκουμε λύσεις και παίρνουμε νίκες.

Όταν υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια, σπανίζουν οι φορές που χρειάζεται να πεις κάτι. Η κουβέντα μας όλη αυτή την εβδομάδα ήταν να επιστρέψουμε και να μπούμε σε τροχιά νικών. Συζητούσαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε τη Μακάμπι και μετά στην έδρα μας. Έχουμε παιδιά που ξέρουν που βρίσκονται. Όλοι βρισκόμαστε σε μία καλή ρότα και θα συνεχίσουμε μαζί. Τα καλά αποδυτήρια φαίνονται από τα παιχνίδια, από τα ταξίδια και την επικοινωνία μεταξύ των παικτών. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μεγάλες τριβές δείχνουν ότι υπάρχουν στεγανά στην ομάδα.

Αυτό που έκανε ο Άλεκ πέρυσι ήταν πολύ δύσκολο. Να είσαι υπομονετικός βλέποντας ένα παιδί όπως ο Σάσα να κάνει μία μαγική σεζόν. Φέτος βρήκε τον χρόνο και τον χώρο του και βλέπουμε ότι είναι ένας παίκτης που έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες και έχει πάρει EuroLeague. Δεν είναι τυχαίο που βρισκόταν σε τέτοιες ομάδες, όπως η Εφές και η ΤΣΣΚΑ. Ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα τον βοηθά να παίξει και να σκοράρει. Έχει πολύ μπάσκετ μέσα του.

Με τον Φαλ δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό με αυτό που βλέπαμε πέρυσι. Αν εμείς στα 2 μέτρα νιώθουμε καταπονημένοι, σκεφτείτε πως νιώθει ο Φαλ. Τώρα που βρήκε τον χώρο του και τον ρυθμό του μπορεί και βοηθά την ομάδα", είπε αναλυτικά ο Παπανικολάου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ