ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Παπανικολάου για Σπανούλη: "Ήταν μια μηχανή που δούλευε 24 ώρες το 24ωρο για το μπάσκετ"

Παπανικολάου για Σπανούλη: "Ήταν μια μηχανή που δούλευε 24 ώρες το 24ωρο για το μπάσκετ"
EUROKINISSI

Στο ΣΕΦ έμαθε ο Κώστας Παπανικολάου την είδηση της αποχώρησης του Βασίλη Σπανούλη από τα παρκέ, με αποτέλεσμα να τον αποθεώσει σε ζωντανή σύνδεση, στο ημίχρονο του αγώνα Ολυμπιακός Β' - Πανερυθραϊκός.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τον αγώνα του Ολυμπιακού Β' με τον Πανερυθραϊκό, διάβασε την ανακοίνωση του Βασίλη Σπανούλη ο Κώστας Παπανικολάου. Ο "Παπ" μίλησε στην ΕΡΤ λίγα λεπτά μετά από την αποχώρηση του Kill-Bill από τα παρκέ και φυσικά τον αποθέωσε στον υπερθετικό βαθμό για όσα έκανε στην καριέρα του, για όσα έκανε για τον Ολυμπιακό και την εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου:

"Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις λόγια για να τον περιγράψεις. Διαβάσαμε όλοι την ανακοίνωσή του. Δεν μπορώ να πω πολλά λόγια, βλέπω ότι στέκεται παραπάνω στον Ολυμπιακό και όχι στην καριέρα του. Όσα έχω ζήσει μαζί του είναι απερίγραπτα, δεν είναι μόνο τα Final Four, είναι τα ξενοδοχεία μετά από μεγάλες ή βαριές ήττες, είναι η καθημερινότητα, είναι η προπόνηση. Το back-to-back καθόρισε την παρέα που είχαμε στον Ολυμπιακό. Μεγάλες στιγμές, όμορφες, δύσκολες, στεναχώριες, λύπες.

Το ποιος είναι ο Βασίλης και το τι έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό, ακόμη και ο πιο αδαής μπορεί να το καταλάβει. Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον άνθρωπο Βασίλη, τον οικογενειάρχη Βασίλη. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η φιλία που αναπτύχθηκε, είναι μια φιλία που θα κρατήσει. Του εύχομαι να είναι γερός και δυνατός, με την οικογένεια και με τα παιδάκια του. Τα μεγάλα σουτ είναι για τους μεγάλους παίκτες, ήταν αυτός που ήθελε να τα παίρνει και γι' αυτό έβαλε πάρα πολλά. Το νούμερο 1 είναι η εργατικότητα, το πάθος και η αγάπη του για το άθλημα, το να κοιμάσαι και να ξυπνάς για να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος.

Ο Βασίλης ήταν μια μηχανή που δούλευε 24 ώρες το 24ωρο στο μπάσκετ. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που είδα και έζησα γνωρίζοντάς τον. Είναι από τους παίκτες που πήραν, μαζί με τη φουρνιά του 2005 και του 2006, το ελληνικό μπάσκετ από το ένα επίπεδο και το ανέβασαν στο επόμενο. Βοήθησαν το ελληνικό μπάσκετ να αναπτυχθεί".

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ