EUROLEAGUE

Παπανικολάου: "Δεν μου είναι εύκολο"

Παπανικολάου: "Δεν μου είναι εύκολο"

Άλλο θρι-πιτ κι άλλο μικρός τελικός. Άλλο το τρόπαιο της Ευρωλίγκας κι άλλο ο αγώνας για την τρίτη θέση. Ο Κώστας Παπανικολάου το παραδέχεται στο euroleague.greece

Ο Κώστας Παπανικολάου είχε έρθει στο Μιλάνο για να πάρει το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο της καριέρας του. Η Μπαρτσελόνα ήταν ένα κρυφό φαβορί στα ... exit polls του φάιναλ-φορ, αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η νίκη στον μικρό τελικό ήταν το μίνιμουμ που θα μπορούσε να πάρουν οι Καταλανοί στο "Φόρουμ".

"Αν σκεφτώ τι έκανα τα προηγούμενα δύο χρόνια προφανώς δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που έζησα φέτος" είπε στο euroleague.greece o Έλληνας διεθνής, που παραδέχεται ωστόσο ότι " δεν είναι εύκολο κάθε χρόνο να κάνεις το ίδιο πράγμα. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τις νίκες και τα Κύπελλα".

- Αλλιώς ήρθατε, πάντως, εδώ στο Μιλάνο. Πολλοί σας έβλεπαν σαν σοβαρούς διεκδικητές του τίτλου

" Μα κι εμείς νιώθαμε πολύ καλά. Στις προπονήσεις της εβδομάδας τα πηγαίναμε πολύ καλά και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Δεν επηρεαστήκαμε από τη νίκη μας στο ματς του πρωταθλήματος ούτε είχαν πάρει τα μυαλά μας αέρα. Νιώθαμε έτοιμοι από κάθε άποψη..."

- Και τι έγινε;

"Ακόμη δεν μπορώ να το περιγράψω με ακρίβεια. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, είχαμε θα έλεγα τον έλεγχο, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο σα να έπεσε ο διακόπτης. Τίποτε δεν λειτούργησε σωστά. Προφανώς και δεν είναι αυτή η διαφορά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στον αθλητισμό όλα μπορούν να συμβούν..."

- Δεν ήταν εύκολο για κανέναν μέσα στην ομάδα, φαντάζομαι...

"Λογικό δεν είναι; Χάσαμε με διαφορά 38 πόντων. Παρόλα αυτά σήμερα δείξαμε ότι έχουμε σφυγμό, μπορέσαμε να ανακάμψουμε και να ξαναπαίξουμε μπάσκετ. Είναι αλήθεια ότι η ήττα στον ημιτελικό έμοιαζε και ήταν ένα σοκ για όλους μας. Αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Έχει και τις καλές και τις κακές στιγμές του. Εγώ μέχρι τώρα ήμουν ευτυχής γιατί ως επί το πλείστον ζούσα τις καλές. Το νόμισμα, όμως, έχει δύο όψεις..."

- Στα 24 σου χρόνια είσαι ένας ... νεαρός, που νιώθει βετεράνος των φάιναλ-φορ. Πώς ήταν η εφετινή εμπειρία;

" Ήμουν πολύ καλύτερα. Δηλαδή, πιο ώριμος, πιο έτοιμος, με πιο ελαφριά τα πόδια, με λιγότερο άγχος. Μεγάλη υπόθεση η εμπειρία..."

- Παρόλα αυτά ήρθε η ήττα

"Εντάξει, όπως είπα δεν υπογράφει κανείς συμβόλαιο με τις νίκες. Έχω δηλώσει και το επαναλαμβάνω ότι ήμουν ευλογημένος για ό,τι έζησα στον Ολυμπιακό τα περασμένα χρόνια. Η ζωή φυσικά συνεχίζεται και πρέπει να μαθαίνεις απ' όλα. Από τις ήττες, μάλιστα, λίγο περισσότερο..."

- Και τώρα τι; Πλέι-οφ;

"Ναι, δεν μπορούμε να σκεφτούμε περισσότερα. Έχουμε ακόμη δυο αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής περιόδου, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να έχουμε σφυγμό και να το παλέψουμε. Το πρωτάθλημα είναι ο μοναδικός στόχος που μας έχει απομείνει..."

Δίπλα στον Παπανικολάου, Χουάν Ναβάρο δήλωνε ότι η Μπαρτσελόνα "ήταν πολύ δύσκολο να ξαναπαίξει μπάσκετ μετά από ήττα 38 πόντων" προσθέτοντας πως "η ομάδα κατάφερε να σηκώσει κεφάλι, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι είμαστε και ευχαριστημένοι. Το φάιναλ-φορ θέλαμε να τελειώσει τελείως διαφορετικά για εμάς".

Κρστιτς: "Πώς να το ξεπεράσουμε;"

Ο Νέναντ Κρστιτς ήταν ο μόνος από τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ που στάθηκαν στην μικτή ζώνη για να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Τι να πει κι αυτός;Το Μιλάνο αποδείχθηκε τόπος ...τραγωδίας για την ΤΣΣΚΑ Νόσχας: "Δύσκολα μπορούμε να συνέλθουμε. Όλα πήγαιναν καλά, ή σχεδόν καλά στον ημιτελικό. Ξαφνικά χάσαμε ένα ματς μέσα από τα χέρια μας" ήταν το σχόλιό του για να προσθέσει με νόημα: "Αποδείχθηκε και σήμερα πως ήταν πολύ δύσκολο να συνέλθουμε. Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα ξεπεράσουμε το σοκ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ