ΕΛΛΑΔΑ

Παπαλουκάς: "Πιστεύω ότι καβάλησα κάποια στιγμή το καλάμι"

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Happy Day" μίλησε για τα ένδοξα χρόνια του στο μπάσκετ. Τη ζωή του στη Μόσχα καθώς και τη πρόσκαιρη χαρά της νίκης.
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Happy Day" μίλησε για τα ένδοξα χρόνια του στο μπάσκετ. Τη ζωή του στη Μόσχα καθώς και τη πρόσκαιρη χαρά της νίκης. GLOMEX

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Happy Day" του Alpha μίλησε για τα ένδοξα χρόνια του στο μπάσκετ. Τη ζωή του στη Μόσχα καθώς και τη πρόσκαιρη χαρά της νίκης.

Καλεσμένος στην εκπομπή Happy Day του Alpha βρέθηκε ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο παλαίμαχος διεθνής αθλητής μίλησε μεταξύ άλλων για την περίοδο που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και μετακόμισε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για τις επιτυχίες με την Εθνική Ελλάδας, αλλά και για ένα περίεργο περιστατικό που βίωσε κάποια στιγμή στο δρόμο.

Για την ψυχολογία του όταν σταμάτησε το μπάσκετ: Όταν σταματάς να είσαι στο υψηλό επίπεδο και σωματικά και πνευματικά και ψυχολογικά, καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα να πας σπίτι σου. Πέρασα μία περίοδο που δεν είχα όρεξη να σηκωθώ από το κρεβάτι, δεν έβρισκα πράγματα που να μου φαινόντουσαν ενδιαφέροντα".

Για το αν ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό:" Είναι μία ιστορία παλιά και πονεμένη. Εγώ είχα συμβόλαιο 4ετές (1+1+1+1), που το είχα ζητήσει εγώ, ώστε να ανανεώνει ο Ολυμπιακός αν είμαι καλός. Είχαν υπάρξει κάποιες διοικητικές μεταβολές και τότε επέλεξα να φύγω. Πήγα τότε στη Ρωσία να κάνω προπόνηση με την ΤΣΣΚΑ, ο καιρός ήταν πολύ δύσκολος, μιλάμε για -20 και -30."

Για το αν καβάλησε ποτέ το καλάμι: "Φαντάζομαι συνέβη κάποια στιγμή, αλλά έγινε σε ήπιο επίπεδο, όταν ξαφνικά μπορείς να αγοράσεις ότι θέλεις ανά πάσα στιγμή παίζει ρόλο. Αν όλα αυτά μου είχαν συμβεί στα 17, 18, 19 δεν ξέρω πως θα είχα αντιδράσει".

Για τις μεγάλες επιτυχίες με την Εθνική Ελλάδας: "Η χαρά κρατάει για ένα λεπτό. Μετά είναι σαν κάποιος να σου άντλησε από μέσα σου όλη την ενέργεια, σου βγαίνει όλη η κούραση. Καταρρέεις σωματικά. Θυμάμαι στο Βελιγράδι που είχαμε κερδίσει το χρυσό, είχαμε ένα πάρτι και πραγματικά δεν θυμάμαι αν πήγα και κάθισα λίγο ή εάν δεν πήγα καθόλου".

Για τον αν του έχουν πει κάτι στο δρόμο που να τον έχει ενοχλήσει: "Πάρα πολλές φορές. Στην Ελλάδα ζούμε. Ήμουν στο Μαρούσι και βλέπω ένα τζιπ να με ακολουθεί. Συνεχίζω την πορεία μου και βλέπω ότι προσπαθεί να με φτάσει. Λέω τώρα δεν θα περάσουμε καλά. Φτάνουμε στο φανάρι, κατεβάζω το τζάμι και λέω 'όλα καλα;'. Μου λέει 'ήθελα να σου ζητήσω συγγνώμη, ήμουν από τους ανθρώπους που σε έβριζαν στον τελικό Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ'. Του λέω "ρε μεγάλε, έχω χάσει πέντε χρόνια από τη ζωή μου".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ SPORTS & GOSSIP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ