ΜΑΡΟΥΣΙ

ΠΑΟΚ-Μαρούσι: 79-74

ΠΑΟΚ-Μαρούσι: 79-74
Ομαδική

Την πρώτη θέση στα "Μαυροσκούφεια" κατέκτησε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε στον τελικό με 79-74 του Αμαρουσίου

Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Ολύμπιας Λάρισας, ο ανανεωμένος "Δικέφαλος" επικράτησε και της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου έχοντας ως ηγέτη τον MVP της διοργάνωσης, Κώστα Βασιλειάδη, που σημείωσε 21 πόντους και άξιο συμπαραστάτη τον Γιώργο Τσιάρα που πρόσθεσε 19.
Από πλευράς "κιτρίνων" οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Μπίλι Κις σημείωσαν από 16 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε πολύ νωρίς με διαφορά 10 πόντων (19-9), αλλά στη συνέχεια το Μαρούσι ισορρόπησε το παιχνίδι και στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ για να προηγηθεί 39-38 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Το Μαρούσι διατήρησε το προβάδισμα μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά ο ΠΑΟΚ με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, πήρε και πάλι τον έλεγχο στο παιχνίδι.

Χάρη στους Τομάσεβιτς, Ντιαρά και Τσιάρα η κυριαρχία του "Δικεφάλου" διατηρήθηκε και ήρθε τελικά η νίκη με 79-74, παρά το γεγονός ότι στο τέλος το Μαρούσι έκανε την αντεπίθεσή του.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 38-39, 54-49, 79-74

ΠΑΟΚ (Πεδουλάκης): Χαρίσης 9(2), Βασιλειάδης 21(2), Σίμτσακ, Τσιάρας 17(4), Ντιαρά 12(2), Δεμερτζής 2, Γκρέγκορι 7(1), Τομάσεβιτς 9, Μαρμαρινός 2

Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Στίβενσον, Κις 15(3), Χαραλαμπίδης 8(1), Πάντιους 10, Κουμπούρας 7, Μαυροειδής, Μαυροκεφαλίδης 8, Καλάθης 6, Γλυνιαδάκης 19.

Οι απονομές
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Δημήτρης Δρόσος, παρέδωσε στον Κώστα Βασιλειάδη την τιμητική πλακέτα για την ανάδειξη του ΠΑΟΚ σε νικητή στα "17α Μαυροσκούφεια", ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στέλιο Συμεωνίδης, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Κωνσταντίνος Αμοιρίδης και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ Σάββας Λόρτος παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες για τις συμμετοχή τους και στις υπόλοιπες τρεις ομάδες που πήραν μέρος στο τουρνουά του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης.

Η Τελική Κατάταξη
1. ΠΑΟΚ
2. Μαρούσι
3. Μακάμπι Ράματ Γκαν
4. Ολύμπια Λάρισας

Την τιμητική πλακέτα του MVP, παρέδωσε στον Κώστα Βασιλειάδη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης Γιώργος Γεωργιάδης

Πεδουλάκης: " Λειτουργήσαμε όπως έπρεπε"
Ευχαριστημένος από την εικόνα που έδειξε ο ΠΑΟΚ και τη σαφή βελτίωση που είχε σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στην Ολύμπια, δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

" Είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί λειτουργήσαμε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα όπως ακριβώς έπρεπε, αντιμετωπίζοντας μία ομάδα πιο έτοιμη και που έχει σε πολύ σημαντικό βαθμό διατηρήσει τον ίδιο κορμό σε σχέση με την περσινή σεζόν. Χάσαμε πολλές επιθέσεις επειδή τα δύο νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα και έχουν και βασικό ρόλο δεν ήξεραν ακόμη τα συστήματα".

" Εχουμε αρκετά προβλήματα, πολλούς παίκτες που μπαίνουν τώρα στην ομάδα, ενώ και ο Χαρίσης έπαιξε με έναν μυϊκό σπασμό, αλλά δεν μπορούσε να αφήσει την ομάδα, γιατί θα μέναμε με έναν πλέι μέικερ. Μας βοήθησαν και τα ημίψηλα σχήματα, αλλά σίγουρα δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Αυτό που μας ενδιαφέρει πλέον είναι η πλήρης ενσωμάτωση των παιδιών που ήρθα τώρα κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε επαναλήψεις στα συστήματα που έχουμε ήδη κάνει με την υπόλοιπη ομάδα. Πρέπει να αυτοματοποιήσουμε τις κινήσεις και πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε".

Τέλος, ο προπονητής του Αμαρουσίου Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε: " Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης, αλλά και την ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την πρόσκληση. Να δώσω και συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του. Είναι παιχνίδια προετοιμασία, βλέπουμε ορισμένα πράγματα κι αυτό που εμείς κρατάμε είναι ότι είδαμε ορισμένες από τις αδυναμίες μας κι εκεί πάνω θα δουλέψουμε, για να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος".
































TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ