ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Πάντερ: "Είχα χάσει τον ύπνο μου και την όρεξή μου από το άγχος, η καρδιά μου μου είπε να ανανεώσω με την Παρτίζαν"

Πάντερ: "Είχα χάσει τον ύπνο μου και την όρεξή μου από το άγχος, η καρδιά μου μου είπε να ανανεώσω με την Παρτίζαν"
INTIME

Απόφαση καρδιάς ήταν για τον Κέβιν Πάντερ η ανανέωση της συνεργασίας του με την Παρτίζαν, όπως παραδέχθηκε ο ίδιως σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην Mozzart Sport, μιλώντας για τις αγχωτικές ημέρες της off-season.

Κατάθεση καρδιάς έκανε ο Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός γκαρντ άνοιξε τα χαρτιά του στην Mozzart Sport για όλα όσα συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι και για το πόσο αγχωτικές ήταν οι ημέρες που πέρασε συζητώντας με διάφορες ομάδες, μέχρι να καταλήξει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Παρτίζαν, βασισμένος περισσότερο στο συναίσθημα, παρά στην ψυχρή λογική.

"Η πιο αγχωτική περίοδος της ζωής μου, χωρίς καμία αμφιβολία. Μου είναι ακόμη δύσκολο να θυμάμαι εκείνες τις μέρες, πόσο συναισθηματικές και δύσκολες ήταν. Γενικά δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να το περάσει αυτό. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, ήμουν με τους γονείς μου στο σπίτι τους. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν τους είχα δει για σχεδόν ένα χρόνο. Το πέρασαν όλο αυτό μαζί μου, είδαν από πρώτο χέρι πως είναι.

Δεν κοιμόμουν. Κυριολεκτικά δεν κοιμήθηκα για τέσσερις - πέντε μέρες. Δεν έτρωγα. Είχα χάσει την όρεξή μου από το άγχος, από τις τηλεφωνικές κλήσεις. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ήθελα να πάρω την καλύτερη απόφαση για εμένα. Όλοι επικοινωνούσαν μαζί μου. Όλοι μου έλεγαν τις ιστορίες τους και δυσκολευόμουν να κλείσω το τηλέφωνο, να μείνω μόνος μου με τις σκέψεις μου, να πάρω μια απόφαση που θα με ικανοποιούσε πραγματικά.

Το πρόβλημα με όλα αυτά είναι η διαφορά ώρας. Όταν σηκώνεστε στην Ευρώπη, εγώ κοιμάμαι (σσ. στην Αμερική). Γι' αυτό έμενα ξύπνιος, περιμένοντας κλήσεις, περιμένοντας συνομιλίες. Η ζωή μου έχει ανατραπεί τελείως. Γενικά, το τηλέφωνό μου είναι πάντα στο αθόρυβο, δεν χτυπάει ποτέ. Εκείνες τις μέρες δεν μπορούσα να αντέξω κάτι τέτοιο, γιατί βρισκόμουν σε ένα σταυροδρόμι, μια κομβική στιγμή στην καριέρα. Κάθε 10 λεπτά χτυπούσε το τηλέφωνο, άκουγα προσφορές, ζύγιζα τις καταστάσεις, μιλούσα. Χιλιάδες πληροφορίες περνούσαν από το κεφάλι μου.

Ίσως είναι τρελό που θα το πω αυτό, αλλά στο τέλος άκουσα τι μου είπε η καρδιά μου. Πραγματικά ήταν έτσι. Θυμάμαι ότι αποφάσισα τα μεσάνυχτα. Έστειλα μήνυμα στον μάνατζέρ μου, ακολούθησε αμέσως μια κλήση από αυτόν που με ρωτούσε αν ήμουν σίγουρος. Του είπα ότι είμαι σίγουρος και αυτό ήταν. Έτσι τελείωσε.

Ίσως η υπογραφή μου να ξεκίνησε τα πάντα, δεν ξέρω. Είναι ενδιαφέρον που το λες αυτό γιατί θυμάμαι τις σκέψεις μου. Σκέφτηκα μέσα μου εκείνη τη στιγμή: 'Εντάξει, αποφασίζω μόνος μου για τη μοίρα μου. Δεν θέλω να επιστρέψω στην Παρτιζάν μόνο αν επιστρέψει κάποιος άλλος, θέλω να επιστρέψω εξαιτίας του εαυτού μου και λόγω του πώς νιώθω στον σύλλογο, όχι εξαιτίας ενός άλλου ανθρώπου, όποιος κι αν είναι αυτός'.

Πραγματικά δεν ήξερα ποιος θα επέστρεφε ή ποιος θα έφευγε, αλλά ως αρχηγός έκανα το πρώτο βήμα. Οπότε είδαμε τι έγινε μετά από αυτό", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάντερ.

Ακολούθως, ο αρχηγός της Παρτίζαν μίλησε για τους στόχους της νέας σεζόν: "Στόχος της φετινής σεζόν είναι πρώτα η είσοδος στα playoffs, μετά η πρόκριση στο Final Four και τελικά η κατάκτηση της EuroLeague. Μπορώ να πω ότι θα το κάνουμε σίγουρα; Φυσικά και δεν μπορώ, αλλά θέλουμε να το κάνουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία, θέλουμε να κερδίσουμε.

Το ίδιο συμβαίνει και με το πρωτάθλημα της ABA League. Θέλουμε να κερδίσουμε ξανά. Φυσικά, δεν είναι ρεαλιστικό να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι που παίζουμε, αλλά η νοοτροπία δεν μπορεί να αλλάξει. Πρέπει να παραμείνει νικητής ανεξάρτητα από τα προβλήματα. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι όταν οι ομάδες αλλάζουν στόχους στη μέση της σεζόν. Δεν υπάρχει αλλαγή των στόχων, έχουν τεθεί και πάμε να τους πετύχουμε".

TAGS ΠΑΡΤΙΖΑΝ EUROLEAGUE ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ