ΕΣΑΚΕ

Πανταζόπουλος: "Η μόνη πρόταση για τους ξένους που υπάρχει στο τραπέζι είναι του ΠΣΑΚ"

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Πανταζόπουλος
Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Πανταζόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Πανταζόπουλος, πήρε θέση με αφορμή τις ανακοινώσεις των διεθνών παικτών και του ΠΣΑΚ για τον αριθμό των ξένων στη Stoiximan Basket League.

Οι ανταλλαγές ανακοινώσεων - δηλώσεων μεταξύ του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ συνεχίζονται. Νωρίτερα μέσα στην Παρασκευή (16/7) ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση στον ΠΣΑΚ, ο οποίος είχε ταχθεί κατά του ενδεχόμενου αύξησης του αριθμού των ξένων στη Stoiximan Basket League.

Στη συνέχεια, νέα ανακοίνωση εξέδωσαν 34 διεθνείς Έλληνες παίκτες - ανάμεσά τους όλα τα κορυφαία ονόματα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο Γενικός Γραμματέας του Δ. Σ. του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Πανταζόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η μόνη πρόταση για τους ξένους που υπάρχει στο τραπέζι είναι του ΠΣΑΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του Πανατζόπουλου:

"O ΠΣΑΚ τις τελευταίες μέρες δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση και όχι μόνο επειδή ήταν οι ίδιοι που ζήτησαν στην τελευταία μας συνάντηση όσα ειπωθούν να μείνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες και τώρα προβάλουν φήμες και διαρροές ως αποφάσεις. Δεν είναι σωστό επειδή επιχειρεί να κάνει πολιτική και να δημιουργήσει εντυπώσεις πάνω σε φήμες.

Στο προηγούμενο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, φέραμε προς συζήτηση τη μοναδική επίσημη πρόταση που υπήρχε κατατεθειμένη για κάποιο θέμα. Ήταν αυτή του ΠΣΑΚ με την οποία ζητούσε την μείωση των ξένων, από 6 σε 5+1. Τη φέραμε όπως είμαστε υποχρεωμένοι για να ενημερώσουμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και ακολούθησε μια ανεπίσημη συζήτηση πάνω σε αυτήν. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, αλλά καμία πρόταση. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι σε οργανωμένες καταστάσεις, οι προτάσεις μετράνε και συζητούνται και όχι οι διάφορες ανεπίσημες απόψεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο ΕΣΑΚΕ έχει συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του για τους κανονισμούς πρωταθλήματος και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρόταση για αλλαγή του αριθμού των ξένων, πέρα από αυτήν του ΠΣΑΚ.

Ο ΠΣΑΚ από την αρχή των δια ζώσης επαφών μας έχει δείξει μια επιθετικότητα βασιζόμενος σε φήμες. Αυτά όμως δεν είναι σοβαρά πράγματα. Τους είπαμε μην ασχολείστε με διαρροές, ό,τι υπάρξει επίσημο θα ενημερωθείτε άμεσα, πρώτοι. Κάποιοι όμως προτιμούν τακτικές διχασμού, ενώ δεν θα έπρεπε, το αντίθετο θα ήταν πιο χρήσιμο.

Προσωπικά εγώ τους είχα πει ότι καλύτερα να αφήσουμε τις φήμες και να μας καταθέσουν προβληματισμούς για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το μέλλον των ηλικιών 19-22 που βγαίνουν από τα εφηβικά και χάνονται.

Ο ΕΣΑΚΕ συζητάει σοβαρά τη δημιουργία τέτοιου πρωταθλήματος, αλλά ο ΠΣΑΚ παρότι έχει ρωτηθεί δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα. Αυτό μάλιστα, εμείς το έχουμε κάνει και πρόταση στους τρεις υποψήφιους για την επόμενη ημέρα της ΕΟΚ, ώστε να υπάρχει προεργασία και να μπορέσει να δρομολογηθεί κάτι το συντομότερο δυνατόν.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξει ο καθένας το πόσο νοιάζεται και πώς για το καλό του μπάσκετ. Η επιθετικότητα έναντι φημών δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Με διάλογο πάνω σε πραγματικά γεγονότα, είναι πιο πιθανό να καταφέρουμε κάτι".

TAGS ΕΣΑΚΕ ΠΣΑΚΚ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ