Παναθηναϊκός – Ζαγκλέμπιε 93-94: Στα προημιτελικά του EuroCup οι πράσινες παρά την ήττα από τη Ζαγκλέμπιε

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στη δεύτερη αναμέτρηση με τη Ζαγκλέμπιε, ωστόσο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα αποδείχθηκε καθοριστικό και του έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του EuroCup.
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στη δεύτερη αναμέτρηση με τη Ζαγκλέμπιε, ωστόσο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (49-76 υπέρ του τριφυλλιού) αποδείχθηκε καθοριστικό και του έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του EuroCup,σε ένα ματς όπου η προσέλευση των 7.829 ατόμων αποτέλεσε πανελλήνιο ρεκόρ σε συλλογικό επίπεδο και συγκαταλέγεται στο TOP 10 της Ευρώπης.
Η Πρινς τελείωσε με 30 πόντους για την ελληνική ομάδα. Ακολούθησε η Φιτζέραλντ με 19 παρά το άστοχο τρίποντο στο τέλος που θα πήγαινε το ματς στην παράταση.
Ο αγώνας
Το ματς το άνοιξε με ένα λέι απ η Φιτζέραλντ για τον Παναθηναϊκό.
Στο πρώτο δεκάλεπτο, η ελληνική ομάδα κράτησε το βαθμολογικό προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκειά του, με την εξαιρετική Φιτζέραλντ να έχει ήδη 11 πόντους και 2 ριμπάουντ, ενώ η Πρινς προσέθεσε 7 πόντους και 2 ριμπάουντ, εκμεταλλευόμενη τα 7 λάθη των φιλοξενούμενων.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενες μπήκαν πιο δυναμικά και κατάφεραν να φέρουν το ματς σε ισοπαλία τρία λεπτά πριν τη λήξη του Α’ ημιχρόνου.
Ωστόσο, με δύο συνεχόμενα καλάθια από την Πρινς, οι “πράσινες” κατάφεραν να πάρουν ξανά προβάδισμα 4 πόντων (42-38).
Στη συνέχεια, η ομάδα της Πολωνίας με ένα σερί 5-0 πέρασε μπροστά και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη μόλις με έναν πόντο (42-43).
Για τον Παναθηναϊκό, η Φιτζέραλντ είχε φτάσει τους 14 πόντους και ακολουθούσε η Πρινς με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ για τις φιλοξενούμενες, η Τέιλορ είχε 15 πόντους και ακολουθούσαν οι Κουζίνισκα και Πίκα με 10 πόντους.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν με την ίδια δυναμική όπως στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφεραν να πετύχουν 23 πόντους έναντι των 20 του Παναθηναϊκού.
Η Πρινς από πλευράς “πράσινων” έφτασε τους 22 πόντους, ενώ η Φιτζέραλντ πρόσθεσε άλλους 15.
Για τις φιλοξενούμενες, η Τέιλορ ήταν ξανά πρώτη σκόρερ, φτάνοντας τους 26 πόντους.
Στο τελευταίο μέρος του ματς ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς σε ισοπαλία με 5’30” να απομένουν για τη λήξη (75-75).
Το ματς με 13 δευτερόλεπτα να απομένουν ήταν 91-92, με την ομάδα της Πολωνίας να έχει την κατοχή και να κερδίζει βολές.
Η Τέιλορ εκτέλεσε τις βολές και έκανε το 2/2 δίνοντας το προβάδισμα των 3 πόντων στην ομάδα της παίρνοντας τη νίκη μετά το άστοχο τρίποντο της Φιτζέραλντ στη λήξη του χρόνου.
Ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού για τα προημιτελικά του EuroCup θα προκύψει μετά τον αυριανό αγώνα (22/2, 18:00) ανάμεσα στις Μερσίν και Κιμπιρκστίς.
Το προβάδισμα φαίνεται να το έχει η Μερσίν, η οποία στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει την λιθουανική ομάδα με 87-67.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τειξέιρα, Ιβάνοβιτς, Ράντονιτς
ΤΑ ΔΕΚΆΛΕΠΤΑ: 25-24, 42-25, 62-66, 93-94
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ερντέμ): Φιτζέραλντ 19 (1/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 6 λάθη), Σταμολάμπρου 6 (0/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γαλανόπουλος 2, Σπανού 15 (0/6 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 λάθη, 4 κλεψίματα), Βίτολα 2, Κριμίλη 19 (4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Χατζηγιακουμή, Πρινς 30 (10/12 δίποντα, 10/12 βολές, 15 ριμπάουντ)
ΖΑΓΚΛΕΜΠΙΕ (Γκλίνιακ): Τέιλορ 38 (3/10 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 λάθη, 2 κλεψίματα), Κουζίνσκα 19 (3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πίκα 17 (3/5 τρίποντα), Γιακόφσκα 2 (5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Ρις 8 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κούραχ 4 (5 ριμπάουντ), Μπουρλίγκα 6, Μίτσεκ
Τα ομαδικά στατιστικά για τον Παναθηναϊκό: 27/48 δίποντα,5/24 τρίποντα, 24/28 βολές, 45 ριμπάουντ, 23 ασίστ, 20 φάουλ, 11 λάθη και κλεψίματα.
Tα ομαδικά στατιστικά για τη Ζαγκλέμπιε: 21/36 δίποντα, 9/24 τρίποντα, 25/29 βολές, 31 ριμπάουντ, 19 ασίστ, 23 φάουλ, 15 λάθη και 9 κλεψίματα.