ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τι έκανε ο Στέφαν Γιόβιτς στο ντεμπούτο του

Παναθηναϊκός: Τι έκανε ο Στέφαν Γιόβιτς στο ντεμπούτο του
INTIME SPORTS

Απέναντι στην Μπασκόνια, ο Στέφαν Γιόβιτς πάτησε για πρώτη φορά το παρκέ ως παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Τι έκανε ο 31χρονος πόιντ γκαρντ στο νικηφόρο ντεμπούτο του, με την πράσινη φανέλα.

Το ντεμπούτο του Στέφαν Γιόβιτς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν ιδανικό. Όχι μόνο λόγω της δικής του εμφάνισης, αλλά πολύ περισσότερο επειδή η αύρα του αποδείχθηκε ευεργετική και έφερε την άνετη εντός έδρας επικράτηση επί της Μπασκόνια.

Ο 31χρονος γκαρντ πάτησε για πρώτη φορά το παρκέ του ΟΑΚΑ ως παίκτης του τριφυλλιού (μπήκε για πρώτη φορά στα 3'04'' ως αντικαταστάτης του Λευτέρη Μποχωρίδη κι έβγαλε επτά σερί λεπτά σε δράση), επιλέγοντας το Νο24 στη φανέλα του -αριθμό που είχε στο παρελθόν τόσο στον Ερυθρό Αστέρα όσο και στη Χίμκι.

Η μεγάλη εικόνα λέει πως στα 19'20'' που χρησιμοποιήθηκε από τον Δημήτρη Πρίφτη, έδωσε 6 πόντους (με 0/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη, για να συγκεντρώσει 10 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague.

Από εκεί και πέρα, το βασικότερο όλων είναι πως στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ, έδειξε να είναι καλά και να παίζει με αυτοπεποίθηση. Δεν έμεινε πίσω στις περιστροφές (σε σκέψη και εκτέλεση), δεν έδωσε τον διάδρομο στον προσωπικό του αντίπαλο ως επί το πλείστον -με κάποιες μικρές εξαιρέσεις, λόγω διαφοράς εκρηκτικότητας. Το κάθε άλλο, με το "καλημέρα" φάνηκε ότι μπορεί να είναι σημαντικός και επιδραστικός στο αμυντικό παιχνίδι των πρασίνων.

Έκανε πράγματα που χρειάζεται αυτή η ομάδα, ήτοι λειτούργησε υποδειγματικά στην άμυνα στο έδαφος, διαβάζοντας σε αρκετές περιπτώσεις την σκέψη των παικτών της Μπασκόνια. Έβαλε σωστά το σώμα του είτε για να "σπάσει" κάποιο σκριν είτε για να το αποφύγει, την ώρα που λειτουργούσε επίσης πολύ καλά ως ο παίκτης της βοήθειας. Οι περίφημες περιστροφές (σαν αυτή που στέρησαν τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη πριν από μια βδομάδα), δηλαδή.

Μέσα σε όλα, έβαλε δύο περιφερειακά σουτ (2/2 τρίποντα), εκτελώντας όχι σε πρώτο χρόνο, αλλά μέσα από την ομαδική λειτουργία και κυκλοφορία της μπάλας.

Προφανώς, δεν περίμενε κανείς από το πρώτο κιόλας παιχνίδι να κάνει τα πάντα, αλλά η πρώτη εικόνα είναι σίγουρα ενθαρρυντική και αισιόδοξη για τη συνέχεια. Ξαναλέμε: κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη γλώσσα του σώματος και τον τρόπο που λειτουργούσε στο παιχνίδι. Επρόκειτο άλλωστε για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του μετά από επτά μήνες και για την επανεμφάνισή του στην EuroLeague μετά από ένα χρόνο και μια βδομάδα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ