ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στο συρτάρι μέχρι το καλοκαίρι η περίπτωση του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη

Παναθηναϊκός: Στο συρτάρι μέχρι το καλοκαίρι η περίπτωση του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη
INTIME SPORTS

Η Λιετκαμπέλις δεν δείχνει διάθεση να αποδεσμεύσει άμεσα τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023), με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να διατηρεί επαφή με τον 23χρονο γκαρντ με φόντο το καλοκαίρι.

Το όνομα του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη ήρθε στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ τις τελευταίες ημέρες, από την στιγμή που ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Γιώργος Βόβορας θέλουν να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο των πρασίνων. Ο αποκλεισμός της Λιετκαμπέλις από τη συνέχεια του EuroCup βοήθησε προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για την απόκτηση του 23χρονου γκαρντ, οι αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στην περίπτωσή του όμως είναι αρκετές και δεν δείχνουν ικανές να ξεπεραστούν σε εύλογο χρονικό διάστημα -με φόντο την ένταξη στο έμψυχο δυναμικό του τριφυλλιού ήδη από φέτος.

Αυτές (οι δυσκολίες) αφορούν κατά βάση στο γεγονός πως ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Λιετκαμπέλις μέχρι το 2023, δίχως να προβλέπεται σε αυτό η δυνατότητα άμεσης διακοπής στη συνεργασία των δύο πλευρών αντί συγκεκριμένου αντιτίμου (buy out). Από την στιγμή λοιπόν που η λιθουανική ομάδα είναι αδιάλλακτη και δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να απωλέσει έναν τόσο σημαντικό παίκτη (με χαμηλό για εκείνη κόστος μάλιστα) σε αυτό το σημείο της σεζόν, η συζήτηση επί της ουσίας τελείωσε πριν καν ξεκινήσει και μπει σε πιο σταθερή βάση για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Τούτο βέβαια δεν σημαίνει πως οι πράσινοι εγκαταλείπουν οριστικά την περίπτωσή του. Το κάθε άλλο, μοιάζει ξεκάθαρο πως στο ευρύτερο πλαίσιο αναδιαμόρφωσης του ρόστερ για το 2022/23, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έχει ρόλο/θέση, όπερ και σημαίνει πως στόχος είναι να αποκτηθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά σε αυτή την περίπτωση έγκειται στο γεγονός πως εν προκειμένω (κι εν αντιθέσει με ό,τι ισχύει για τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου) στο συμβόλαιό του προβλέπεται η δυνατότητα διαζυγίου, εφόσον καταβληθεί στη Λιετκαμπέλις ένα χαμηλό -για τα δεδομένα της αγοράς- ποσό. Δεδομένου λοιπόν πως στην offseason όλα είναι αρκετά πιο εύκολα και απλά (ειδικά σε επίπεδο διαπραγματεύσεων), στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ προσανατολίζονται να τρέξουν τις διαδικασίες με σκοπό ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ να μετακομίσει στο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι με φόντο την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Φέτος, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έχει 10.5 πόντους (41% στα σουτ εντός παιδιάς, 36% στο τρίποντο, 81% στις βολές), 4.1 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και 11.6 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά αγώνα στην LKL, ενώ στο EuroCup είχε 13 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 27:37 σε 19 αγώνες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ