STOIXIMAN GBL

Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο 105-78

INTIME SPORTS

Ορεξάτος και συγκεντρωμένος παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, διασύροντας με 105-78 το Ρέθυμνο. Μοίρασε το χρόνο ο Ομπράντοβιτς

Στον πρώτο του αγώνα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αρκετά συγκεντρωμένος κυρίως στο β’ ημίχρονο κι επικράτησε με σκορ 105-78 για την 23η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και το Ρέθυμνο δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του με όπλο την βελτιωμένη του άμυνα αλλά και την ενέργεια που έβγαλαν οι αναπληρωματικοί στο παρκέ.

Μεγάλος κέρδος για τον Παναθηναϊκό η πολύ καλή απόδοση του Περπέρογλου ο οποίος σε 16 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 13 πόντους, ενώ καλός ήταν και ο Πατ Καλάθης ο οποίος πήρε τη θέση του Τσαρτσαρή στη 12άδα, λόγω ίωσης του τελευταίου.

Το Ρέθυμνο από την πλευρά του με όπλο του και την ευστοχία από τα 6.75μ. αντιστάθηκε στο α’ ημίχρονο, ωστόσο στη συνέχεια υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των αντιπάλων του, σε ένα ματς που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε όλους.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι ορεξάτος και έδειξε από πολύ νωρίς πως θα είχε τα ηνία της αναμέτρησης. Με τον Στίβεν Σμιθ να δίνει ενέργεια στους “πράσινους”, ο Σμιθ έκανε το 15-10 στο 5΄ενώ με δικό του κάρφωμα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 20-12, υποχρεώνοντας τον Στέργιο Κουφό να καλέσει άμεσα σε τάιμ άουτ.

Μέσα σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό πάντως, οι “πράσινοι” έχασαν το προβάδισμα. Βλέπετε, το Ρέθυμνο απάντησε με τρία στη σειρά τρίποντα των Παπανικολάου και Δέδα (2). Έτσι το σκορ έγινε 20-21 με τους Κρητικούς να πυροβολούν από τα 6.75μ. και να μένουν μέσα στο παιχνίδι. Μάλιστα, ολοκλήρωσαν το α’ δεκάλεπτο προηγούμενοι με σκορ 26-28, εκμεταλλευόμενοι τις πολλές αλλαγές του Ομπράντοβιτς στην πεντάδα της ομάδας του.

Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ (30-31, 34-33) μέχρι που ο Κώστας Καϊμακόγλου μπήκε στο παρκέ και έδωσε πνοή στους “πράσινους”. Τέσσερις δικοί του πόντοι έκαναν το σκορ 40-35, ενώ το Ρέθυμνο ισοφάρισε πολύ γρήγορα (40-40).

Ακολούθησε ένα σερί 12-0 του Παναθηναϊκού που ουσιαστικά του χάρισε την πολυτέλεια να ξεφύγει από το μαχητικό Ρέθυμνο (52-40). Και πάλι με τα τρίποντα οι Κρητικοί πλησίασαν, αλλά οι γηπεδούχοι έφυγαν για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 55-45. Μάλιστα, ο Ράιτ χρεώθηκε με τεχνική ποινή με τη λήξη του ημιχρόνου και ο Διαμαντίδης είχε βολές στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου.

Με “Περπέ” και Καϊμακόγλου ξέφυγε

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να δοκιμάζει σχήματα και παράλληλα να προσπαθεί να διατηρήσει το προβάδισμα κόντρα στο μαχητικό Ρέθυμνο. Με τον Ράιτ να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, οι Κρητικοί μείωσαν σε 67-61 κι ενώ η διαφορά είχε φτάσει τους 14 πόντους (60-46).

Πάντως, ένα ξέσπασμα των “πράσινων” και σερί 10-0 έκανε το σκορ 77-61 στο 26′ κόβοντας τα… πόδια των αντιπάλων τους που στη συνέχεια υπέπεσαν σε αρκετά λάθη κι έχασαν τον προσανατολισμό τους στο παρκέ. Οι Καϊμακόγλου και Περπέρογλου πήραν στις πλάτες τους τον Παναθηναϊκό και με διαδοχικά δικά τους καλάθια ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στους 23 πόντους (84-61). Η επιθετική αφλογιστία του Ρεθύμνου για περίπου ένα πεντάλεπτο, διακόπηκε από ένα καλάθι του Παπανικολάου που έγραψε το 84-63 του 30ού λεπτού.

Στο δ’ δεκάλεπτο, τίποτα πια δεν μπορούσε να αλλάξει. Το μόνο που απέμενε ήταν αν οι αναπληρωματικοί που έβαλε μαζικά στο παρκέ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έδειχναν ένα καλό πρόσωπο ή όχι. Το ευχάριστο για τον Σέρβο προπονητή ήταν ότι όλοι ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις του και αύξησαν μάλιστα τη διαφορά.

Ένα τρίποντο του Πατ Καλάθη στο 38′ έγραψε την κατοστάρα για τον Παναθηναϊκό, κάνοντας το σκορ 100-73. Τελικά, ο Μάριτς έγραψε το τελικό 105-78, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 27 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 55-45, 84-63, 105-78

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 13(1), Μπατίστ 2, Λόγκαν 9(2), Σάτο 2, Π. Καλάθης 7(1), Διαμαντίδης 8(1), Βουγιούκας 4, Ν. Καλάθης 14(2), σΜΙΘ 15(1), Καϊμακόγλου 17(1), Γιασικεβίτσιους .

Ρέθυμνο (Κουφός): Κρίστμας 10(2), Κούμουλος 6(2), Μοτσενίγος 2, Παπανικολάου 12(1), Ράιτ 18(1), Τσόχλας, Καλλινικίδης 4, Δορκοφίκης 3(1), Λάτοβιτς 3(1), Πέτγουεϊ 11, Δέδας 9(3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ