ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Προτάθηκε και εξετάζεται ο Νιλς Γκιφάι

Ο Νιλς Γκιφάι
Ο Νιλς Γκιφάι INTIME

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την αναζήτησή του στην προσπάθειά του να βρει έναν φόργουορντ για να κλείσει την γραμμή ψηλών του, με το όνομα του Νιλς Γκιφάι (31 χρονών, 2.00 μέτρα) να πέφτει στο τραπέζι, αφού προτάθηκε και εξετάζεται. Στην Ιταλία γράφουν για Ντεσόν Τόμας (31 χρονών, 2.01 μέτρα).

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς και ο Παναθηναϊκός συνεχίζουν να ξεψαχνίζουν την αγορά ψάχνοντας για έναν πάουερ φόργουορντ μετά την απώλεια του Έρικ Πάσκαλ που αποφάσισε να μείνει στο NBA και πλέον υπάρχει ένα νέο όνομα στην λίστα: Αυτό του Νιλς Γκιφάι (31 χρονών, 2.00 μέτρα), ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Ζάλγκιρις.

Ο Γερμανός φόργουορντ προτάθηκε και εξετάζεται από τους "πράσινους", αφού συγκεντρώνει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που αρέσουν στον τεχνικό της ομάδας: Είναι ένα δυνατό παιδί, ένας combo φόργουορντ που ακουμπάει στο "3" και το "4", με καλό περιφερειακό σουτ και ικανότητα να παίξει με πλάτη στο καλάθι.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Γκιφάι είχε 6.1 πόντους, 3.2 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 40% στα τρίποντα σε 17 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας και 5.6 πόντους και 2.7 ριμπάουντ μέσο όρο με 34.5% στα τρίποντα σε 16 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague, έχοντας έναν συγκεκριμένο ρόλο στην Ζάλγκιρις.

Την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση του Γκιφάι πάντως, η ιταλική εφημερίδα "La Repubblica" εμπλέκει το "τριφύλλι" με την περίπτωση του Ντεσόν Τόμας (31 χρονών, 2.01 μέτρα), ο οπόιος αγωνίστηκε μία διετία στους "πράσινους" (2018-2020) και πέρυσι αγωνίστηκε στην Μπάγερν. Μάλιστα δεν μένει εκεί, παρά αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός έχει και ελαφρύ προβάδισμα σε σχέση με την Βίρτους Μπολόνια στην διεκδίκηση του παίκτη.

Όπως και να έχει πάντως, τόσο η περίπτωση του Γκιφάι όσο και αυτή του Τόμας δείχνουν μία στροφή του στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι παίκτες (τα δεδομένα σε αυτή είναι πιο απλά και βάτα τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και στις διαπραγματεύσεις αφού σε οτιδήποτε εμπλέκεται το ΝΒΑ περιπλέκει τα πράγματα για μεταγραφικούς στόχους), αλλά και μία σκέψη να αποκτηθεί παίκτης που θα αγωνίζεται στο 4 και θα "ακουμπάει" και στο 3, σε αντίθεση με τον Πάσκαλ, ο οποίος ξεκινούσε από την θέση του πάουερ φόργουορντ και "ακουμπούσε" και σε αυτή του σέντερ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ