ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλάνθαστοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού από την γραμμή των βολών (25/25) κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Μήτογλου δίνει το χέρι στον Γουάιτ στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Ο Μήτογλου δίνει το χέρι στον Γουάιτ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν μέχρι πριν από την έναρξη του ντέρμπι η χειρότερη ομάδα της EuroLeague στις βολές (με 75%). Στο μεγάλο διπλό επί του Ολυμπιακού όμως, οι παίκτες του Όντεντ Κάτας ήταν αλάνθαστοι (25/25).

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ ως η χειρότερη ομάδα της EuroLeague στις βολές. Οι πράσινοι είχαν 75% ποσοστό στις προσωπικές μέχρι πριν από μερικές ώρες, μετρώντας 13.5 εύστοχες ανά αγώνα σε 18 προσπάθειες.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, η ιστορία γράφτηκε πολύ διαφορετικά -κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για να έρθει το διπλό. Σε εντυπωσιακό μάλιστα βαθμό. Οι πράσινοι ήταν αλάνθαστοι από την γραμμή (25/25), με το 100% που είχαν να κάνει τη διαφορά, ειδικά στο φινάλε, όταν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πίεσαν ασφυκτικά την μπάλα και έκαναν εσκεμμένα φάουλ για να σταματήσουν τον χρόνο.

Αυτή ήταν η έκτη φορά στην ιστορία της EuroLeague, που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τελειώνει με το απόλυτο στις βολές. Ήταν όμως η πρώτη που τα κατάφερε με 20+ εκτελεσμένες ελεύθερες βολές, δεδομένου ότι στα προηγούμενα παιχνίδια με Μπάγερν (13/13), Σιένα (12/12), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (11/11), Λοκομοτίβ Κουμπάν (6/6) και Μπαρτσελόνα (5/5) ο αριθμός ήταν πολύ μικρότερος.

Για την ιστορία, οι παίκτες που βοήθησαν σε αυτό ήταν οι εξής:

Γιώργος Παπαγιάννης (2/2)

Λευτέρης Μποχωρίδης (4/4)

Άαρον Γουάιτ (5/5)

Ντίνος Μήτογλου (6/6)

Μπεν Μπεντίλ (4/4)

Χάουαρντ Σαντ Ρος (4/4)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ