STOIXIMAN GBL

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-58: Με εκρηκτικό Χέιζ-Ντέιβις οι πράσινοι ισοφάρισαν 1-1 τη σειρά των τελικών της Stoiximan GBL

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός AKTOR απάντησε στο T-Center, επικράτησε του Ολυμπιακού με 68-58, πατώντας το γκάζι στο δεύτερο μέρος και με έναν εξαιρετικό Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών της Stoiximan GBL.

Ανώτερος, πιο σκληρός, πιο αποτελεσματικός, ο Παναθηναϊκός νίκησε το βράδυ της Παρασκευής (5/6) τον Ολυμπιακό στο Telekom Center Athens (68-58) και ισοφάρισε στο 1-1 τη σειρά των τελικών της Stoiximan GBL.

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις έπειτα από ένα κακό παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το πήρε πάνω του στο T-Center, βγήκε μπροστά και οδήγησε τους πράσινους στη νίκη, που έφερε σε ισορροπία τους τελικούς. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, βγάζοντας την προσωπικότητά του και αποτελώντας το σημείο αναφοράς.

Το επιμέρους 19-8 της τρίτης περιόδου ήταν το σημείο-κλειδί του αγώνα. Εκεί, η ομάδα του Αταμάν πήρε το διψήφιο προβάδισμα που την καθιέρωσε σε θέση οδηγού. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει και το 1-1 είναι γεγονός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών

  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR 82-76
  • Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 68-58
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR (8/6, 21:00) Game 3
  • Παναθηναϊκός AKTOR- Ολυμπιακός (10/6, 21:00, εφόσον χρειαστεί) Game 4
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR (13/6,18:00, εφόσον χρειαστεί) Game 5

MVP

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Ο Αμερικανός φόργουορντ, έπειτα από ένα κακό παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έβγαλε τον χαρακτήρα του στο T-Center και απάντησε με ένα μεγάλο ματς. Ο Χέιζ-Ντέιβις σκόραρε 23 πόντους με 4/8 δίποντα και 5/8 τρίποντα, κατέβασε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό AKTOR στην ισοφάριση.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν

Ο Παναθηναϊκός μοίρασε 20 ασίστ για 7 λάθη, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός έδωσε 16 τελικές πάσες για 14 λάθη. Οι πράσινοι σούταραν 9/30 τρίποντα, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι είχαν 6/23 σουτ πίσω από τα 6μ75. Η ομάδα του Αταμάν πήρε 15 πόντους από λάθη, ενώ εκείνη του Μπαρτζώκα μόλις 4.

Ο αγώνας

Με τις πεντάδες του Game 1 άνοιξαν το ματς οι αιώνιοι (Γκραντ, Ναν, Όσμαν, Χέιζ-Ντέιβις, Λεσόρ από τη μία, Γουόκαπ, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Μιλουτίνοβ από την άλλη), με τον Ολυμπιακό να παίρνει επτά σερί πόντους του αρχηγού του (0-7 στο 2′) και να κρατάει το προβάδισμα μέχρι το 9-15 της περιόδου (τρίποντο Βεζένκοβ), στην οποία οι πράσινοι μετρούσαν 4/14 σουτ.

Οι δύο προπονητές κράτησαν τους σημαντικούς τους παίκτες στο παρκέ στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Χέιζ-Ντέιβις να βρίσκει συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Σορτς και τους γηπεδούχους να δείχνουν αντίδραση, όχι όμως για πολύ. Ο Μιλουτίνοβ έκανε το 18-27 στο 15′, για να ακολουθήσει ένα αποκαρδιωτικό δίλεπτο, κάθοδος του Γιαννακόπουλου στη θέση του περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, ένα 8-0 του Παναθηναϊκού για το 26-27, τρίποντο του Φουρνιέ και άλλο ένα του Τολιόπουλου για το 29-30 του ημιχρόνου.

Ένα γρήγορο 7-0 στο ξεκίνημα του β’ μέρους έβαλε τους πράσινους μπροστά με έξι (36-30), με τον Χέιζ-Ντέιβις να παίρνει φωτιά και με σερί τρίποντα να γράφει το 42-34 στο 26′. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σωστό, το 48-38 της τρίτης περιόδου ωστόσο, κρατούσε το ματς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Ο Χέιζ-Ντέιβις έβαλε ακόμη ένα τρίποντο για το 51-40 στο 31′, είχε πάρει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του και του έδωσε και προβάδισμα 14 πόντων (57-43 στο 33′). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατηθεί στο παιχνίδι, κυρίως με σουτ του Φουρνιέ, όμως οι πράσινοι δεν επέτρεψαν να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά τους και να χαθεί το παιχνίδι. Τελικό σκορ 68-58 και 1-1 στη σειρά των τελικών της Stoiximan GBL.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Τηγάνης, Θεονάς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-15, 29-30, 48-38, 68-58

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Όσμαν 11 (4/4 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Χέιζ-Ντέιβις 23 (4/8 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Γκραντ 8 (1/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Ναν 4 (0/1 δίποντο, 1/9 τρίποντα, 5 ασίστ), Λεσόρ 4 (8 ριμπάουντ), Σορτς 4, Ρογκαβόπουλος 5 (1/3 τρίποντα), Τολιόπουλος 7 (1/2 τρίποντα), Μήτογλου 2 (3 ριμπάουντ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (4 ασίστ), Βεζένκοβ 9 (1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 9 (1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 5 (3 ριμπάουντ), Φουρνιέ 15 (3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 6 λάθη), Νιλικίνα, Λαρεντζάκης, Πίτερς 2 (6 ριμπάουντ), Τζόσεφ 4 (2 ριμπάουντ), Χολ 11 (3 ριμπάουντ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 17/33 δίποντα, 9/30 τρίποντα, 7/9 βολές, 32 ριμπάουντ (9 επιθετικά – 23 αμυντικά), 7 λάθη, 9 κλεψίματα

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 14/28 δίποντα, 6/23 τρίποντα, 12/14 βολές, 35 ριμπάουντ (6 επιθετικά – 29 αμυντικά), 16 ασίστ, 14 λάθη, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ