ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι επιλογές για το γήπεδο μπάσκετ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η "Διπλή Ανάπλαση" δεν προβλέπει έδρα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, αλλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να την αλλάξει. Το Sport24.gr εξηγεί τις λύσεις στο Βοτανικό.

Ένας αστερίσκος που μπήκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τη "Διπλή Ανάπλαση" αφορά την απουσία έδρας για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. "Θέλει κάποιες αλλαγές, για να μπορέσει να υπάρξει και ένα γήπεδο μπάσκετ" ήταν τα λόγια του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ για την ισχύουσα νομοθεσία στο Βοτανικό.

Βέβαια, δεν πρόκειται για παράλειψη. Στην αρχική πρόβλεψη της "Διπλής Ανάπλασης" συμπεριλαμβανόταν η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου για την ομάδα μπάσκετ, χωρητικότητας 10.000 θέσεων. Ωστόσο, μετά το πρώτο μπλοκάρισμα των έργων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Παύλος και ο Θανάσης θεώρησαν ότι ήταν προτιμότερο για την ΚΑΕ να παραμείνει στο ΟΑΚΑ και να μην μετακομίσει στο Βοτανικό.

Η επιλογή τους αποτυπώθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα του 2014, το οποίο ακύρωνε την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ και επέτρεπε την ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Αυτή η μορφή έχει η "Διπλή Ανάπλαση" και ισχύει μέχρι σήμερα, μετά την επαναφορά της στην επικαιρότητα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Εφόσον ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιμείνει για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Βοτανικό, τότε υπάρχουν δύο λύσεις για την τροποποίηση της "Διπλής Ανάπλασης". Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις διαθέσιμες επιλογές:

* Η Κυβέρνηση να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση που θα αλλάξει το ισχύον πλαίσιο και θα επιτρέπει το γήπεδο μπάσκετ, πιθανότατα στο χώρο που είχε οριοθετηθεί αρχικά. Όμως, εφόσον μεταβληθεί η νομοθεσία, τότε θα τελεί και πάλι υπό τον έλεγχο του ΣτΕ και ίσως να προκληθεί νέα πολυετής καθυστέρηση. Σε αυτό το ενδεχόμενο, το κύριο πρόβλημα είναι ότι θα επηρεαστεί το ισοζύγιο πρασίνου, που είχε παίξει καίριο ρόλο στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ.

* Για τις ανάγκες του Ερασιτέχνη θα κατασκευαστεί ένα κλειστό γυμναστήριο. Θεωρητικά, θα ήταν πιο απλό, λιγότερο χρονοβόρο και πιο ακίνδυνο δικαστικά, να μεγαλώσει το συγκεκριμένο γήπεδο. Δεν θα άλλαζε τη φυσιογνωμία του έργου και θα στέγαζε την ομάδα μπάσκετ, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό εάν ο Γιαννακόπουλος και η Κυβέρνηση έχουν συζητήσει τις πιθανές λύσεις και ποια θεωρούν πιο εφικτή. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι οι επιλογές δεν είναι άπειρες.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ