ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Σερέλης εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για Πονίτκα - Γουόλτερς

Ο Χρήστος Σερέλης στο ντέρμπι του ΣΕΦ
Ο Χρήστος Σερέλης στο ντέρμπι του ΣΕΦ EUROKINISS

Περιμένει κι ο Χρήστος Σερέλης να μάθει για το πότε θα επανέλθουν στη δράση οι Ματέους Πονίτκα και Νέιτ Γουόλτερς προκειμένου να δουλεύει απερίσπαστος. Πιθανόν αμφότεροι θα λείψουν από το τελευταίο εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού στην EuroLeague, με αντίπαλο την Άλμπα.

Η αυλαία των εντός έδρας αγώνων του Παναθηναϊκού στην EuroLeague πέφτει με αντίπαλο την Άλμπα Βερολίνου, το βράδυ της Παρασκευής (7/4, 21:00 Novasports Prime, LIVE από το SPORT24) στο ΟΑΚΑ. Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε για το τι κρύβει αυτό το παιχνίδι και μετέφερε πως δύσκολα οι Ματέους Πονίτκα και Νέιτ Γουόλτερς θα είναι διαθέσιμοι.

"Είμαστε λίγο καλύτερα, αλλά θα δούμε τι θα γίνει με Πονίτκα και Γουόλτερς, αν και δεν νομίζω πως θα είμαστε με καινούργιους παίκτες.

Υπάρχει μια βελτίωση και μια συνέχεια σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό είναι το πιο βασικό. Δεν είμαστε διαφορετικοί, από αγωνιστική σε αγωνιστική, κυρίως στον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε άμυνα. Το δεύτερο σημαντικότερο είναι πως αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ανεξάρτητα τις δύο πλευρές του παιχνιδιού.

Όχι όπως στο παρελθόν που όταν η ομάδα ήταν καλύτερη στην επίθεση, έπαιζε και καλύτερη άμυνα. Το έχουμε διαφορετικά στο μυαλό μας και να ξεχωρίζουμε τις καταστάσεις. Στην άμυνα προσπαθούμε να είμαστε πάντα σοβαροί και στιβαροί. Στην επίθεση θα υπάρχουν και καλές και κακές επιλογές».

Η Άλμπα είναι μια ομάδα που παρότι δεν έχει πολλές νίκες παίζει πολύ διαφορετικά απ' όλες τις άλλες. Μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αλλά και να χάσει από οποιονδήποτε. Και αυτό λόγω του τρόπου που παίζει. Παίζει με άγνοια κινδύνου. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή αμυντικά έχει πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι της.

Για εμάς όλα τα παιχνίδια έχουν κίνητρο. Προφανώς επειδή είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στην έδρα μας στην Euroleague θα θέλαμε να το κερδίσουμε. Να κλείσουμε με μια νίκη τα εντός έδρας παιχνιδια. Όση ευχαρίστηση μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο και μια καλή ψυχολογία στην ομάδα με μια ακόμη νίκη. Οπότε είναι σημαντικό να νικήσουμε".

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης επισήμανε: "Ο κόουτς τονίζει σε καθημερινή βάση πως η άμυνα δεν πρέπει να εξαρτάται από την επίθεση, δηλαδή από το αν θα μπαίνουν τα σουτ ή όχι, κι έτσι πρέπει να είναι. Η άμυνα και η ενέργεια πρέπει να είναι κάθε μέρα εκεί, σε προπόνηση και παιχνίδι, διότι τη μια ημέρα θα μπουν τα σουτ και την άλλη όχι.

Η Άλμπα είναι μια ομάδα που τρέχει και σουτάρει πολύ. Διαθέτει παίκτες που παίζουν μαζί αρκετά χρόνια. Ξεκίνησαν πολύ καλά τη σεζόν και σόκαραν αρκετές ομάδες μεταξύ των οποίων και εμάς, καθώς μας κέρδισαν με μεγάλη διαφορά. Μετά δεν είχαν την ανάλογη πορεία, αλλά όπως και να 'χει εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό έχοντας ως στόχο να αποχαιρετίσουμε τη σεζόν στο γήπεδό μας με τον καλύτερο τρόπο.

Το παιχνίδι δεν έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, οπότε σίγουρα το να τους εκδικηθούμε μέσα σε εισαγωγικά και να πάρουμε μια νίκη γοήτρου είναι σημαντικό για εμάς. Αυτός είναι ο στόχος μας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ