ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Πέιτον Σίβα βρίσκεται στο προσκήνιο για τη θέση του πόιντ γκαρντ

Ο Πέιτον Σίβα
Ο Πέιτον Σίβα © 2020 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Το όνομα του Πέιτον Σίβα (31, 1μ83) είναι αυτό που βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ όσον αφορά τη θέση του πόιντ γκαρντ, με το τριφύλλι να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον εκπρόσωπό του για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η ολοκλήρωση της regular season στην NBL μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ σε ό,τι αφορά στη θέση του πόιντ γκαρντ. Κάπως έτσι προέκυψε εσχάτως η περίπτωση του Πέιτον Σίβα (31, 1μ83), ο οποίος πέρασε τη φετινή σεζόν στην Αυστραλία για λογαριασμό των Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς.

Ο βραχύσωμος γκαρντ δεν είναι φυσικά άγνωστος στο ευρύ κοινό, δεδομένου ότι αγωνίστηκε για μια πενταετία (2016-'21) στην Άλμπα Βερολίνου, με την οποία βρέθηκε μέχρι την EuroLeague. Όλο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως υπήρξε παίκτης του Ρικ Πιτίνο στο NCAA δημιούργησε αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν τις κατάλληλες συνδέσεις με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την περίπτωσή του.

Ο 31χρονος πλεϊμέικερ έπαιξε για τελευταία φορά στην NBL την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου, έχοντας πόντους (με 1/14 σουτ, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ), σε μια σεζόν που εξελίχθηκε πολύ χειρότερα για τον οργανισμό της Νέας Ζηλανδίας σε σχέση με αυτό που προσδοκούσαν όλοι. Κάτι που αποτυπώθηκε στην κατάταξή της ομάδας στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος (5 νίκες, 23 ήττες).

Τη φετινή σεζόν, ο Πέιτον Σίβα είχε 11.8 πόντους (με 36.6% στα σουτ εντός παιδιάς), 2.5 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 2 κλεψίματα ανά 26.7 λεπτά συμμετοχής, σε μια ομάδα που συνυπήρξε -μεταξύ άλλων- με τον Τσέισον Ραντλ (πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης) και τον Γιάνι Βέτζελ (νυν της Μπασκόνια).

Ο ίδιος αποχαιρέτησε τον οργανισμό, τους προπονητές και τους συμπαίκτες του με social post, στο οποίο έγραψε: "Χαμόγελο. Ένα από τα αγαπημένα μου εδάφια λέει πως "θεωρώ τις παρούσες δυσκολίες δεν αξίζουν μπροστά στη δόξα που θα μας αποκαλυφθεί". Προς Ρωμαίους 8:18. Στους συμπαίκτες και το επιτελείο στους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς, μην αφήσετε αυτή τη χρονιά να σας καθορίσει ως παίκτες και προπονητές. Αυτά που υπομείναμε φέτος μόνο καλύτερους μπορούν να μας κάνουν. Πραγματικά απόλαυσα αυτή τη σεζόν, από τη δημιουργία νέων φιλιών, στη μάθηση και στην ωρίμαση ως παίκτης, απόλαυσα την Αυστραλία μαζί με την οικογένειά μου. Είχαμε τα "πάνω" και τα "κάτω" μας, αλλά μέσα απ όλα αυτά μείναμε ενωμένοι. Επομένως σας ευχαριστώ πολύ για όλα, ελπίζω πως οι δρόμοι μας θα διασταυρωθούν ξανά στο μέλλον".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ