ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Έρικ Πάσκαλ αρέσει στον Ντέγιαν Ράντονιτς

Ο Έρικ Πάσκαλ με την φανέλα των Τζαζ
Ο Έρικ Πάσκαλ με την φανέλα των Τζαζ Ⓒ 2022 ADAM FONDREN/ ASSOCIATED PRESS

Ο NBAερ Έρικ Πάσκαλ (26 χρονών, 1.98 μέτρα) είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Ντέγιαν Ράντονιτς για την θέση του 7ου ξένου στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, με τον Αμερικανό φόργουορντ να έχει αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου την τελευταία τριετία.

Ο Έρικ Πάσκαλ (26 χρονών, 1.98 μέτρα) βρίσκεται ψηλά στην λίστα του Ντέγιαν Ράντονιτς για την θέση του πάουερ φόργουορντ στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24. Ο 26χρονος φόργουορντ είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο τεχνικός του "πράσινων", αφού συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που του αρέσουν.

Ο Πάσκαλ την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στους Τζαζ, έχοντας 5.8 πόντους και 1.8 ριμπάουντ μέσο όρο με 37% στο τρίποντο σε 13 λεπτά συμμετοχής, αγωνιζόμενος κυρίως σε θέση πάουερ φόργουορντ, περνώντας όμως και αρκετά λεπτά σε θέση σέντερ. Πρόκειται για έναν undersized φόργουορντ/σέντερ, έναν δυναμικό παίκτη, αυτό που στις ΗΠΑ αποκαλούν "glue guy", ο οποίος χαρακτηρίζεται από ισορροπία στο παιχνίδι του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Αυτά τα στοιχεία είναι που έχει διακρίνει ο Ράντονιτς στον Πάσκαλ, τον οποίο και ξεχώρισε από την αγορά της Αμερικής από τους παίκτες που προτάθηκαν. Την ίδια στιγμή βέβαια, υπάρχει πάντα και ο αστερίσκος του NBA, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για τον απόφοιτο του Κολεγίου του Βιλανόβα. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η περίπτωσή του, τότε ο Παναθηναϊκός θα εξετάσει τις υπόλοιπες επιλογές, ψάχνοντας για έναν παίκτη με εμπειρία από το επίπεδο της EuroLeague.

Ο 26χρονος φόργουορντ επιλέχθηκε στο Νο41 του NBA Draft 2019 από τους Γουόριορς. Την ρούκι σεζόν του είχε 14 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής. Η επιστροφή των σταρ της ομάδας ωστόσο σταδιακά μείωσε τον ρόλο του, μέχρι πέρυσι οι Γουόριορς να αιφνιδιάσουν τον κόσμο όταν τον έστειλαν την Γιούτα, όπου είχε ως αποστολή να ξεκουράζει τους ψηλούς της ομάδας.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του στο NBA ο Πάσκαλ έχει 9.8 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ μέσο όρο με 32.6% στα τρίποντα σε 20 λεπτά συμμετοχής. Έχει πάρει μέρος σε 158 αγώνες (31 ως βασικός).

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής την απόκτηση των Πάρις Λι, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Μάριους Γκριγκόνις, Νέιτ Γουόλτερς, Ντέρικ Γουίλιαμς, Άντριου Άντριους και Αρτούρας Γκουντάιτις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ