ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Θέλει τον Γκριγκόνις, βασική αντίπαλος η Ζάλγκιρις

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Θέλει τον Γκριγκόνις, βασική αντίπαλος η Ζάλγκιρις
CSKA BASKET

Η Ζάλγκιρις μοιάζει στην παρούσα φάση η βασική ανταγωνίστρια του Παναθηναϊκού στην προσπάθειά του να αποκτήσει τον 28χρονο Λιθουανό γκαρντ, Μάριους Γκριγκόνις. Ποια τα δεδομένα.

Ο Μάριους Γκριγκόνις δεν θέλει, ούτε σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παρά το συμβόλαιό που τον δεσμεύει για άλλον ένα χρόνο. Είναι αυτή ακριβώς η συγκυρία που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός και να τον φέρει στην Αθήνα ως αντικαταστάτη του Νεμάνια Νέντοβιτς στην περιφέρεια.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς έχει ξεχωρίσει τον 28χρονο Λιθουανό σούτινγκ γκαρντ (1.98) και θα ήταν ευτύχημα γι' αυτόν αν η απόπειρα του Τριφυλλιού να εξασφαλίσει την υπογραφή του είχε αίσια έκβαση, διότι σε αυτήν την περίπτωση θα είχε στη διάθεσή του έναν εξαιρετικό σουτέρ του 44% από το τρίποντο στις τέσσερις σεζόν του στην EuroLeague, ο οποίος όμως δεν αμελεί τα αμυντικά καθήκοντά του.

Μόνο που υπάρχει ανταγωνισμός για έναν παίκτη με 10.7 πόντους και 2.4 ασίστ ανά ματς καριέρας στην κορυφαία διοργάνωση. Η Ζάλγκιρις ιδίως, από την οποία έφυγε για την ΤΣΣΚΑ το καλοκαίρι του 2021, ψάχνει επίσης τον τρόπο να τον επαναπατρίσει. Σε προσωπικό επίπεδο μάλιστα είναι πιθανό οι άνθρωποι της λιθουανικής ομάδας να βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά, αλλά αυτό δεν προδικάζει τις εξελίξεις.

Ούτως ή άλλως ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να καλύψει τις 900.000 ευρώ που προβλέπει ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του Γκριγκόνις με τους Μοσχοβίτες κι αν χρειαστεί να ξοδέψει ένα μέρος του buy out που εξασφάλισε από τον Νέντοβιτς για να τελειώσει τη συμφωνία.

Αυτό που ουδείς μπορεί να ξέρει ή να προβλέψει είναι ποια στάση θα κρατήσει η ΤΣΣΚΑ με δεδομένο ότι ο παίκτης, όσο κι αν δεν θέλει να γυρίσει στη Μόσχα, τής ανήκει. Άρα έχει λόγο. Θα έχει ενδιαφέρον να φανεί, αν θα κρατήσει ίσες αποστάσεις από τις δύο ομάδες που ενδιαφέρονται ή θα δείξει την προτίμησή της σε κάποια, ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα - αγωνιστικά ή μη, τη στιγμή που εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει βρει συμβιβαστική λύση με τον Γκριγκόνις.

Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει τις επαφές του, αλλά σε κάθε περίπτωση το ζήτημα του Νικ Καλάθη αποτελεί τη βασική προτεραιότητα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ