ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η πρώτη γεύση δεν θα είναι ακριβής

Παναθηναϊκός: Η πρώτη γεύση δεν θα είναι ακριβής
INTIME

Ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί ενώπιον του κοινού του στη διάρκεια του "Παύλος Γιαννακόπουλος" με στόχο να δείξει μέρος των δυνατοτήτων του. Πόσο ακριβές θα είναι όμως το δείγμα; Ρητορικό το ερώτημα.

Η πρώτη γεύση από τον Παναθηναϊκό του 2022/23 θα δοθεί σε μερικές ώρες στο ΟΑΚΑ, στη διάρκεια του "Παύλος Γιαννακόπουλος" που φιλοξενεί την Αναντολού Εφές, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Αρμάνι Μιλάνο.

Μία ομάδα που προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, με πλήρη ανανέωση σε επίπεδο ξένων, αλλά και διαφοροποίηση στις ισορροπίες του ελληνικού κορμού θα κοντραριστεί με τρεις εκ των μνηστήρων της πρόκρισης στο Final Four, στο τέλος της φετινής σεζόν.

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι πως μια βδομάδα πριν από το Super Cup του ΕΣΑΚΕ, θα έχει τη δυνατότητα να τεστάρει τον βαθμό ετοιμότητας απέναντι σε κορυφαίες ομάδες της EuroLeague. Το κακό ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να παρουσιάσει στο παρκέ αυτό που θέλει και οραματίζεται ο Ντέγιαν Ράντονιτς σε απόλυτο βαθμό. Ο λόγος; Προφανής.

Μία ομάδα με τόσες πολλές δομικές αλλαγές, όχι μόνο σε επίπεδο προσώπων αλλά και φιλοσοφίας, χρειάζεται χρόνο προκειμένου να εντρυφήσει στα "θέλω" του νέου κουμανταδόρου. Κι ακολούθως να αποκτήσει την ομοιογένεια και τους αυτοματισμούς που απαιτούνται στο υψηλότερο επίπεδο. Θα είναι αδαής όποιος θεωρεί πως οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς θα μπορούν -απέναντι σε αντιπάλους αυτού του status της EuroLeague - να παρουσιάσουν το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων τους.

Πόσω μάλλον όταν ο πρώτος αντίπαλος θα είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, η Αναντολού Εφές, η οποία φέτος το καλοκαίρι ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με ξεκάθαρο στόχο το three peat στην EuroLeague. Παρεμπιπτόντως, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν όχι μόνο δεν άλλαξε πολλά από τα κομμάτια του βασικού κορμού, αλλά είχε επίσης τη δυνατότητα στη διάρκεια της προετοιμασίας να δουλέψει με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των παικτών στους οποίους θα στηριχθεί.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν θα δώσει το πρώτο (φιλικό) παιχνίδι μπροστά στο κοινό του με έναν αντίπαλο που θα φανερώσει σε μεγάλο βαθμό τις περισσότερες από τις αδυναμίες του. Από την άλλη όμως, τέτοιου είδους φιλικά είναι ξεκάθαρο πως κάνουν περισσότερο καλό, παρά κακό σε βάθος χρόνου.

Ιδίως όταν ακολουθεί η διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της νέας αγωνιστικής περιόδου, το Super Cup στη Ρόδο.

Χώρος για πρόωρη σκληρή κριτική δεν υπάρχει για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα προσπαθήσει τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν να κερδίσει... χρόνο και να βάλει τις βάσεις προς ένα πιο ανταγωνιστικό -εν συγκρίσει με την τελευταία διετία- πρόσωπο.

Αυτό που έγινε θεσμός

Παρεμπιπτόντως, η διεξαγωγή του "Παύλος Γιαννακόπουλος" για τέταρτη χρονιά καταδεικνύει πως το τουρνουά έχει εξελιχθεί σε θεσμό. Όχι μόνο επειδή η διεξαγωγή του συνεχίζεται αδιάκοπα, αλλά πολύ περισσότερο γιατί σε αυτό συμμετέχουν ομάδες από το κορυφαίο επίπεδο. Γεγονός που επιτρέπει σε όλες τις ομάδες να υπολογίζουν το "Παύλος Γιαννακόπουλος" ως ένα crash test πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά κι η δεύτερη για την Αρμάνι Μιλάνο και την Αναντολού Εφές.

Εξάλλου, αξίζει να σημειώσουμε πως -ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα έχει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου- η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αγωνιστεί στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της δεύτερης ημέρας (24/9). Η "ομάδα του λαού" κατέθεσε το σχετικό αίτημα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεδομένου πως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου είναι η "Rosh Hashana" (η εβραϊκή παραμονή πρωτοχρονιάς).

Οπότε, όσοι βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, δεν θα απολαύσουν απλά ωραίο θέαμα και φιλικές αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου, αλλά θα πάρουν επίσης το ορεκτικό πριν από την έναρξη της EuroLeague, σε δύο βδομάδες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ