ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ έχει "κολλήσει" λόγω του parking

Στιγμιότυπο από ματς μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την Euroleague | 6 Δεκεμβρίου 2019
Στιγμιότυπο από ματς μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την Euroleague | 6 Δεκεμβρίου 2019 INTIME

Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει παγώσει, παρά την σχετική ψήφιση του νόμου. Το parking αποτελεί το "αγκάθι" για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (30/12, 21:00, Novasports Prime), αλλά η μονομαχία εντός του παρκέ δεν αποτελεί το μοναδικό ζήτημα που απασχολεί τον οργανισμό. Το θέμα του ΟΑΚΑ εξακολουθεί να είναι βασικό ζητούμενο για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεδομένου πως η παραχώρηση του δεν έχει ολοκληρωθεί, παρά την σχετική ψήφιση νόμου πριν από έξι μήνες.

Κι αυτό γιατί το parking αποτελεί το "αγκάθι" στις συζητήσεις των δύο πλευρών, το τελευταίο διάστημα. Σε πρώτο χρόνο, η εκμετάλλευση (εμπορική και άλλη) του ευρύτερου χώρου του parking ήταν στη δικαιοδοσία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Στις τελευταίες συζητήσεις των δύο πλευρών όμως, η Κυβέρνηση άλλαξε στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η νέα πρόταση της Κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε σε νέα συνάντηση που έγινε πριν από μερικές ημέρες, αφορά σε χρήση του parking από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός μόνο όταν υπάρχει εντός έδρας αγώνας των πρασίνων στο ΟΑΚΑ -κι όχι γενικώς. Κι αυτό για να μην "κόβεται" επί της ουσίας στη μέση το complex του ΟΑΚΑ. Το γεγονός αυτό δεν ικανοποιεί στο ελάχιστο την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεδομένου ότι η εμπορική εκμετάλλευση του περιβάλλοντα χώρου (όπως αυτός είχε αποφασιστεί και οριοθετηθεί εδώ κι αρκετό καιρό) αποτελεί μείζον ζήτημα προκειμένου η επένδυση που θα γίνει να αποδώσει καρπούς.

Πρόκειται άλλωστε για τον μοναδικό τρόπο άντλησης εσόδων από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αφού το κλειστό μπάσκετ του ΟΑΚΑ δεν περιλαμβάνει άλλους (έξτρα) χώρους, που θα μπορούσαν να αποδώσουν σε οικονομικό επίπεδο.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται από αμφότερες πλευρές προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα αποτυπώνεται ανάγλυφα από το γεγονός πως η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ μερικών ημερών ήταν η τρίτη κατά σειρά στο Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το "παρών" σε αυτή έδωσαν -από την πλευρά της Κυβέρνησης- οι κορυφαίοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Γιάννης Μπρατάκος, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Τι ακολουθεί; Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ουδείς μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα των συζητήσεων των δύο πλευρών. Ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το σίγουρο είναι πως η παραχώρηση του ΟΑΚΑ παραμένει "παγωμένη". Κάτι που σημαίνει πως -μέχρι νεωτέρας- το τριφύλλι θα συνεχίσει να πορεύεται στο θέμα των χρήσεων με τη μορφή που το κάνει εδώ και δεκαετίες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ