ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα και τα συμβόλαια των πρασίνων

Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα και τα συμβόλαια των πρασίνων
INTIME SPORTS

Μία εξαιρετικά δύσκολη σεζόν ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος μπαίνει σε ένα καλοκαίρι πολύ υψηλών απαιτήσεων και πολλών ανοιχτών μετώπων.

Ο επίλογος της φετινής αγωνιστικής περιόδου γράφτηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουνίου για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με την "σκούπα" από τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Stoiximan Basket League. Μία πολύ δύσκολη σεζόν ολοκληρώθηκε λοιπόν, με την offseason που ξεκίνησε τυπικώς εδώ και μερικές ώρες να είναι ακόμη πιο απαιτητική.

Ο λόγος είναι προφανής: οι πράσινοι καλούνται αναθεωρήσουν σε πολλά θέματα που αφορούν στο έμψυχο δυναμικό τους, αλλά και να αποφασίσουν πώς θα πορευτούν σε προπονητικό επίπεδο.

Το συμβόλαιο του Γιώργου Βόβορα ολοκληρώθηκε, δίχως να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα πως ο 45χρονος τεχνικός θα συνεχίσει στη θέση του. Πρόκειται για το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί ήδη τους διοικούντες τον σύλλογο, με τις αποφάσεις να πρόκειται να παρθούν τις προσεχείς ημέρες -ο χρόνος πιέζει και δεν υπάρχει η οικονομική πολυτέλεια της αναμονής.

Από εκεί και πέρα, το SPORT24 καταγράφει πώς έχουν τα δεδομένα για τους παίκτες που ολοκλήρωσαν τη σεζόν ως μέλη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, σε επίπεδο συμβολαίων. Οι ελεύθεροι, οι έχοντες συμβόλαιο και αυτοί που περιμένουν να μάθουν τι θα γίνει με το +1 που υπάρχει στη συμφωνία που υπέγραψαν πέρσι.

Αναλυτικά ο "χάρτης" των συμβολαίων των πρασίνων:

Ντάριλ Μέικον: Ο 27χρονος γκαρντ μπορεί να συνεχίσει με την πράσινη φανέλα, εφόσον ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποφασίσει να ενεργοποιήσει το +1 που προβλέπει το συμβόλαιο, το οποίο υπέγραψαν πέρσι οι δύο πλευρές. Κάτι που στην παρούσα φάση δεν δείχνει να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ήδη μάλιστα, στο Ισραήλ καταγράφηκε η Μακάμπι Τελ Αβίβ ως ενδιαφερόμενη για τον παίκτη, κάτι που μπορεί να κάνει ακόμη πιο απλή την ιστορία για αμφότερες τις πλευρές.

Γιώργος Παπαγιάννης: Ο 25χρονος σέντερ ολοκλήρωσε την τέταρτη σεζόν του (δεύτερου) συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, έχοντας ακόμη ένα έτος σε ισχύ. Ήτοι, συνεχίζει κανονικά στους πράσινους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (βλ. πρόταση από το ΝΒΑ).

Λευτέρης Μποχωρίδης: Ο αριστερόχειρας περιφερειακός βλέπει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι, όπερ και σημαίνει πως είναι ελεύθερος να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του. Το θέμα της παραμονής του (ή μη) θα διευθετηθεί εφόσον αποφασιστεί/οριστικοποιηθεί ποιος θα είναι ο προπονητής που θα καθοδηγήσει το τριφύλλι την επόμενη σεζόν.

Βασίλης Καββαδάς: Ο διεθνής σέντερ έχει +1 στο συμβόλαιο που υπέγραψε το περσινό καλοκαίρι, το οποίο όμως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα ενεργοποιηθεί.

Ιωάννης Παπαπέτρου: Ο αρχηγός των πρασίνων υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι τη διετή επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο τον κρατά στο ΟΑΚΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Λεωνίδας Κασελάκης: Η συνεργασία του 32χρονου φόργουορντ με το τριφύλλι ολοκληρώνεται, γεγονός που συνεπάγεται την ελευθερία του ιδίου να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οκάρο Γουάιτ: Ο ύψους 2μ06 πάουερ φόργουορντ έχει το +1 ως οψιόν στο συμβόλαιο που τον δένει με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ από το περσινό καλοκαίρι. Μία προοπτική που όμως μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί από την πλευρά των πρασίνων.

Νεοκλής Αβδάλας: Ο 16χρονος γκαρντ είχε βοηθητικό ρόλο τη φετινή αγωνιστική περίοδο, κάτι που θα ισχύσει επίσης την επόμενη σεζόν.

Στέφαν Γιόβιτς: Το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Ιανουάριο προβλέπει τη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας του με τους πράσινους γι ακόμη ένα χρόνο. Κάτι που βέβαια φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο (έως αδύνατο) να συμβεί στην πράξη, δεδομένων των πολλών μυϊκών τραυματισμών που αντιμετώπισε στο εξάμηνο που βρέθηκε στην Αθήνα.

Νεμάνια Νέντοβιτς: Ο 31χρονος γκαρντ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για ακόμη ένα χρόνο, δεδομένου πως πέρσι υπέγραψε τη διετή επέκταση της συνεργασίας του με τον ελληνικό σύλλογο.

Νίκος Χουγκάζ: Ο νεαρός φόργουορντ έχει συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια με το τριφύλλι, ήτοι μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Τζέρεμι Έβανς: Ο αθλητικός ψηλός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μένει ελεύθερος αφού ολοκληρώθηκε το μονοετές συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι. Οι πράσινοι δεν προτίθενται να μπουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης μαζί του για να επιδιώξουν την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Λευτέρης Μαντζούκας: Ο 19χρονος φόργουορντ έχει ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο, οπότε δεν τίθεται το (παραμικρό) θέμα να αποχωρήσει.

Χάουαρντ Σαντ-Ρος: Ο 31χρονος περιφερειακός είναι δεμένος στο ΟΑΚΑ για ακόμη μια σεζόν, βάσει του διετούς συμβολαίου που υπέγραψε το περσινό καλοκαίρι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ