ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Γιατί οι διαιτητές δεν μπορούσαν να δώσουν φάουλ υπέρ του Ματέους Πονίτκα με χρήση του Instant Replay

EUROLEAGUE /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - ( / EUROKINISSI) ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Οι διαιτητές έλεγξαν στο Instant Replay την κατοχή στα 5'' για το τέλος, δίχως όμως να μπορούν να αποφασίσουν αν έγινε φάουλ στον Ματέους Πονίτκα. Τι λέει ο κανονισμός.

Μία φάση με πρωταγωνιστή τον Ματέους Πονίτκα στα 5'' για το τέλος της κανονικής διάρκειας με τη Φενέρμπαχτσε σήκωσε πολύ έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Παναθηναϊκού, αφού το φάουλ που του έγινε από τον Ντέβιν Μπούκερ δεν σφυρίχτηκε ποτέ.

Οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επαφή που υπήρχε ανάμεσα στον ψηλό της τουρκικής ομάδας και των φόργουορντ των πρασίνων, με τους διαιτητές να πηγαίνουν στο Instant Replay, αλλά να μην έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν αν υπάρχει παράβαση ή όχι υπέρ του Ματέους Πονίτκα.

Γιατί; Σύμφωνα με τον κανονισμό, η χρήση του Instant Replay (ή του challenge από την πλευρά ενός προπονητή) δεν μπορεί να γίνει για ένα "μη σφύριγμα". Κοινώς, για μια φάση στην οποία δεν σφυρίχτηκε κάτι από τους διαιτητές.

Έτσι, το μόνο που μπορούσαν να δουν εν προκειμένω οι διαιτητές της αναμέτρησης ήταν σε ποιον ανήκε η κατοχή. Ακόμη κι αν, εξετάζοντας το video, έβλεπαν ότι έγινε η παράβαση, δεν είχαν τη δυνατότητα να την υποδείξουν σε δεύτερο χρόνο (το ίδιο ισχύει επίσης αν καταλογιζόταν φάουλ και αντιλαμβάνονταν ότι δεν υπήρχε παράβαση).

Γι αυτό κιόλας, το μόνο για το οποίο κλήθηκαν να αποφασίσουν ήταν σε ποιον ανήκε η τελευταία κατοχή της κανονικής διάρκειας.

Εν κατακλείδι, το μόνο που μπορεί να συμβεί με το Instant Replay για ένα φάουλ είναι είτε να αναβαθμιστεί (upgrade) είτε να υποβαθμιστεί (downgrade).

Μία αντίστοιχη φάση έγινε λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, με το τρίποντο του Μάρκο Γκούντουριτς στα 24.1'' για το τέλος. Το μόνο που θα μπορούσαν να ελέγξουν σε δεύτερο χρόνο στο Instant Replay θα ήταν να διαπιστώσουν αν επρόκειτο για καλάθι δύο ή τριών πόντων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ