EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός: Επωμίζεται τα έξοδα μετακίνησης του δεύτερου ταξιδιού της Ζάλγκιρις

Παναθηναϊκός: Επωμίζεται τα έξοδα μετακίνησης του δεύτερου ταξιδιού της Ζάλγκιρις
PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Βάσει του καταστατικού της EuroLeague Basketball, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι υποχρεωμένη να καλύψει όλα τα έξοδα της Ζάλγκιρις για το μεταξύ τους παιχνίδι, όταν αυτό επανοριστεί. Τι ισχύει με τις αναβολές.

Τα τρία νέα κρούσματα που προέκυψαν στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ την ημέρα του αγώνα με τη Ζάλγκιρις έφεραν την αναβολή της αναμέτρησης, την πέμπτη από τις εννέα για την 18η αγωνιστική λόγω κορονοϊού.

Δεδομένης της αναβολής και του γεγονότος (κυρίως) πως η αποστολή της λιθουανικής ομάδας είχε ήδη ταξιδέψει στην Αθήνα για το παιχνίδι, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι υποχρεωμένη να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και σίτισης της αντιπάλου του, όταν επανοριστεί η αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα, το "Άρθρο 6" του καταστατικού της EuroLeague Basketball εξηγεί πως "όταν μια ομάδα προκαλεί την αναβολή ενός αγώνα λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, θα πρέπει να αναλάβει όλα τα έξτρα έξοδα που δημιουργούνται από τον επανορισμό, μαζί με αυτά για το ταξίδι, τη διαμονή και την τοπική μετακίνηση από την αντίπαλη ομάδα".

Αυτός ο κανονισμός βέβαια δεν αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ εν προκειμένω, αλλά όλες τις ομάδες που είδαν τους αγώνες τους να αναβάλλονται λόγω των κρουσμάτων. Ήτοι τόσο την Αρμάνι Μιλάνο (αναβλήθηκαν δύο αγώνες της) όσο και τον Ολυμπιακό. Στη δική τους περίπτωση βέβαια, τα κόστη είναι αρκετά χαμηλότερα αφού οι αντίπαλοί τους δεν είχαν ταξιδέψει σε Ιταλία και Ελλάδα, αντίστοιχα.

Στην περίπτωση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μάλιστα, οι διοικούντες τον ρωσικό σύλλογο -γνωρίζοντας τι συνέβαινε στους ερυθρόλευκους- ανέβαλαν δύο φορές την πτήση για Αθήνα, αναμένοντας τα αποτελέσματα του νέου διαγνωστικού ελέγχου του Ολυμπιακού, την παραμονή του αγώνα. Κάτι που αποδείχθηκε σοφή κίνηση αφού προέκυψαν νέα κρούσματα κι από εκεί η αναβολή της αναμέτρησης.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ