ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του στην Basket League τα 25 λάθη κόντρα στο Περιστέρι bwin

Παναθηναϊκός: Αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του στην Basket League τα 25 λάθη κόντρα στο Περιστέρι bwin
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τα 25 λάθη τα οποία έκανε ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Περιστέρι bwin στην 11η αγωνιστική της Basket League γύρισαν τους πράσινους 28 χρόνια πίσω, στην 1η Μαρτίου του 1995, όταν είχαν υποπέσει ξανά σε 25 λάθη, σε παιχνίδι απέναντι στο Σπόρτιγκ.

Για ένα ακόμα φετινό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε άπαντες με την εμφάνισή του. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς παραλίγο να πάθει μεγάλο κάζο από το Περιστέρι bwin στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο αναμέτρησης για την 11η αγωνιστική της Basket League, όπου και επικράτησε οριακά με 72-71, παρότι είχε βρεθεί να προηγείται μέχρι και με 21 πόντους (65-41, 30'). Στην πολύ κακή εικόνα που παρουσίασαν οι πράσινοι έπαιξαν κομβικό ρόλο τα 25 λάθη στα οποία υπέπεσαν.

Το εν λόγω νούμερο συνιστά μάλιστα ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ του τριφυλλιού στο ελληνικό πρωτάθλημα, επίσοδη την οποία είχε καταγράψει ξανά ο Παναθηναϊκός πριν από 28 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα είχε συμβεί σε εκτός έδρας αγώνα απέναντι στο Σπόρτιγκ την 1η Μαρτίου του 1995, στο οποίο οι πράσινοι είχαν βγει και πάλι νικητές (79-93).

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα 25 λάθη του Παναθηναϊκού σε εκείνο το παιχνίδι στα Πατήσια είχαν μοιραστεί και οι εννιά παίκτες που είχαν χρησιμοποιηθεί από τον Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου: Πάσπαλι 5, Πετσάρσκι 5, Βράνκοβιτς 4, Αλβέρτης 3, Σοκ 3, Γιαννάκης 2, Παταβούκας 1, Οικονόμου 1 και Κούουσμα 1.

Στην αναμέτρηση με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, ο μοναδικός αλάνθαστος παίκτης του Παναθηναϊκού -από όσους χρησιμοποιήθηκαν- ήταν ο Ντέρικ Γουίλιαμς, ενώ οι υπόλοιποι οχτώ που αγωνίστηκαν είχαν: Πονίτκα 5, Λι 4, Παπαγιάννης 4, Μποχωρίδης 3, Ουόλτερς 3, Γ.Καλαϊτζάκης 3, Γκουντάιτις 1, Μαντζούκας 1 (σσ. υπήρξε και ένα ομαδικό λάθος).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ