EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 75-76: Μία βολή του Χάινς στα 2'' έκρινε το αποτέλεσμα

Ο Ντάριλ Μέικον σε αγώνα του Παναθηναϊκού
Ο Ντάριλ Μέικον σε αγώνα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πάλεψε πολύ στο ΟΑΚΑ, γύρισε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο, αλλά η Αρμάνι Μιλάνο πήρε τη νίκη (76-75) χάρη σε μία εύστοχη βολή του Κάιλ Χάινς στα 2'' για το τέλος. Δικαιολογημένα παράπονα του τριφυλλιού για τη διαιτησία στην τελευταία περίοδο.

Εν αντιθέσει με ό,τι συνέβη πριν από τρία βράδια απέναντι στη Ζάλγκιρις, αυτή τη φορά η προσπάθεια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν ανάλογη του βάρους της φανέλας. Παρόλ' αυτά, οι παίκτες του τριφυλλιού δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, η οποία έμεινε όρθια στο ΟΑΚΑ χάρη σε 1/2 βολές του Κάιλ Χάινς στα 2'' για το τέλος.

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα πήρε τη νίκη στην Αθήνα (75-76) και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, την ώρα που εκείνη του Δημήτρη Πρίφτη είχε αρκετά παράπονα από τη διαιτησία της τελευταίας περιόδου -δικαιολογημένα με βάση όσα συνέβησαν στην τελική ευθεία.

Ο MVP

Ο τίτλος του πολυτιμότερου πηγαίνει στον Κάιλ Χάινς για περισσότερους από έναν λόγους. Το μείζον είναι πως πρόκειται για τον παίκτη που έκρινε το αποτέλεσμα χάρη σε ένα επιθετικό ριμπάουντ και μια εύστοχη βολή στο φινάλε. Πέραν αυτών όμως, έκλεισε τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην πράσινη άμυνα. Ο πολύπειρος σέντερ έμεινε στο παρκέ του ΟΑΚΑ για 26'52'' και πρόλαβε να γεμίσει την στατιστική του με 13 πόντους (5/8 δίποντα, 3/4 βολές), 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 λάθη.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Τζέρεμι Έβανς δεν βρήκε ουσιαστικό ρόλο στο παιχνίδι, τόσο γιατί η δική του απόδοση δεν ήταν η δέουσα όσο κι επειδή ο Βασίλης Καββαδάς έκανε σπουδαία δουλειά στα 12'53'' που έμεινε στο παρκέ. Όπως και να το κάνουμε βέβαια, ο Δημήτρης Πρίφτης προσδοκούσε περισσότερα από τους 2 πόντους και τα 2 ριμπάουντ από τον έμπειρο φόργουορντ/σέντερ.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Τα 6/21 τρίποντα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ εξηγούν ως ένα βαθμό γιατί χάθηκε το παιχνίδι. Οι πράσινοι έψαχναν μεγάλα σουτ στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, αλλά -με εξαίρεση δύο τρίποντα του Νεμάνια Νέντοβιτς- δεν τα βρήκαν. Σε αυτό προσθέστε επίσης τα 10 επιθετικά ριμπάουντ της Αρμάνι Μιλάνο, τα οποία την κράτησαν όρθια σε κρίσιμες στιγμές. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν το αποκορύφωμα.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε το παιχνίδι με εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα σε σχέση με την προ τριημέρου εμφάνιση απέναντι στη Ζάλγκιρις. Είχε ένταση στην άμυνα, σωστές επιλογές στην επίθεση και κάπως έτσι βρέθηκε γρήγορα στο +7 (7-0), υποχρεώνοντας τον Έτορε Μεσίνα να καλέσει τάιμ άουτ στα 7'13'' για την πρώτη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν συνολικά πολύ άστοχοι κι αν δεν εκμεταλλεύονταν την φθορά των γηπεδούχων στα φάουλ, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για εκείνους. Με 3/13 σουτ για την Αρμάνι Μιλάνο, το +5 (19-14) του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα χαρακτηριζόταν μικρό προβάδισμα.

Σταδιακά στη δεύτερη περίοδο πάντως, οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα βρήκαν επιθετικό ρυθμό. Κάτι η αστοχία του Νεμάνια Νέντοβιτς από την περιφέρεια (1/6 τρίποντα) κάτι τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ επέτρεψαν στην Αρμάνι Μιλάνο να ανακάμψει και -χάρη στους γρήγορους πόντους που έδωσε ο Τζαμπάολο Ρίτσι- να πλησιάσει στο σουτ (28-26 στο 16'). Ο έλεγχος του ρυθμού ήταν σε πράσινα χέρια μέχρις εκείνο το σημείο περίπου, ένα κακό τρίλεπτο (και κάτι...) όμως έφερε τα πάνω κάτω, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να κλείνει το πρώτο μέρος στο -4 (36-40), με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ (6 ασίστ) και τον Μάλκολμ Ντιλέινι (12 πόντοι) να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Δημήτρη Πρίφτη.

Μετά την ανάπαυλα, το επιθετικό πρόβλημα των πρασίνων έγινε πιο έντονο. Κυρίως γιατί ντρίμπλαραν περισσότερο απ ότι πάσαραν, την ώρα που ο Νεμάνια Νέντοβιτς εξακολουθούσε να χάνει σουτ. Από την στιγμή δε που ο Τρόι Ντάνιελς έβαλε δύο σερί τρίποντα, η Αρμάνι Μιλάνο διεύρυνε το προβάδισμά της μέχρι το +11 (49-60 στο 28'), σε ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού στις δύο πλευρές του παρκέ.

Οι πιθανότητες μπορεί να μην ήταν με το μέρος τους, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν τα παράτησαν όμως. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν πιο κοντά από τις τρεις κατοχές (61-69 στο 36'), πληρώνοντας αφενός την αδυναμία τους να βρουν μεγάλα σουτ από την περιφέρεια αφετέρου κάποιες (μη) αποφάσεις των διαιτητών που ήταν -το λιγότερο- αμφιλεγόμενες.

Παρόλ' αυτά, οι πράσινοι βρήκαν τη δύναμη και τον τρόπο (να ναι καλά ο Νεμάνια Νέντοβιτς) να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (75-75) με 25.6'' για το τέλος. Ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ στην τελευταία άμυνα του αγώνα όμως, έπαιξε τον ρόλο της. Ο Κάιλ Χάινς άρπαξε την μπάλα, κέρδισε το φάουλ και πήγε στην γραμμή των βολών με 2'' να απομένουν για το τέλος.

Έβαλε την πρώτη (την πιο κρίσιμη) κι έχασε εσκεμμένα τη δεύτερη, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη νίκη στην Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς - Κόρτες - Πέτεκ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 36-40, 51-63, 75-76.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Μέικον 9 (1/6 σουτ, 7/8 βολές, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη), Παπαγιάννης 11 (5/7 δίποντα, 1/1 βολή, 7 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Μποχωρίδης (0/2 τρίποντα), Καββαδάς 7 (2/2 δίποντα, 3/4 βολές), Κασελάκης 7 (1), Γουάιτ 11 (2), Νέντοβιτς 19 (4/5 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 λάθη), Έβανς 2, Σαντ Ρος 9.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Μέλι 8 (4/4 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Γκραντ 3 (1), Ροντρίγκεθ 9 (1/6 τρίποντα, 9 ασίστ), Ταρζούσκι, Ρίτσι 10 (2), Χολ 8 (0/3 τρίποντ, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ντιλέινι 15 (4/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Μήτογλου 2 (1/5 δίποντα), Ντάνιελς 8 (1/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα), Χάινς 13 (5/8 δίποντα, 3/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Μπέντιλ.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 18/31 δίποντα, 6/21 τρίποντα, 21/25 βολές, 25 ριμπάουντ (19 αμυντικά + 6 επιθετικά), 16 ασίστ, 11 κλεψίματα, 12 λάθη, 3 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά - Αρμάνι Μιλάνο: 22/36 δίποντα, 7/26 τρίποντα, 11/16 βολές, 34 ριμπάουντ (24 αμυντικά + 10 επιθετικά), 21 ασίστ, 6 κλεψίματα, 13 λάθη.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα ξαναπαίξει στην EuroLeague στις 17 Μαρτίου, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, αφού το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας με τη Ζενίτ έχει αναβληθεί. Από την πλευρά της, η Αρμάνι Μιλάνο δοκιμάζεται στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης (10/3).

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ